.

15 év alatt termővé változtatta a kopár vidéketAz indiai férfit, aki 15 évvel ezelőtt kezdett fákat ültetni egy kopár, homokos, gazzal benőtt mezőre, most mindenki dicséri, mert a pusztát 10000 fából álló gyümölcsössé alakította.Satyendra Gautam Manjhi az indiai Bihár állam Imaliyachak kis falujából azt állítja, hogy akkor kapta az ihletet, hogy elkezdjen fákat ültetni, miután meglátogatta őt Dashrath Manjhi, aki "átalakított egy hegyet".
 


1929-ben született Dashrath Manjhi az indiai Gehlaur faluban élt egyszeű kétkezi munkásként. Feleságe a falu melletti hegyen keresztűl hordta neki az ebédet, amikor távolabb dolgozott. Az egyik ilyen út alkalmával megcsúszott a keskeny szikla ösványen és leesett a málybe. Életét nem tudták megmeneni, mert orvost csak 55 kilométeres kerülő úton lehetett elérni, holott légvonalban a szomszéd falu csak 15 kilométerre volt.  Ekkor határozta el, hogy két kezável épit átjárót a hegy gerincén, hogy  falujának segítsen  


Az útépítés emlékére 2016-ban  kiadott bályeg


Dashrath Manjhi  út bejárataDashrath Manjhi több mint 20 évet töltött egy hegynél, hogy utat építsen a falujáig, ami egy egész generációt inspirált, köztük ennek a történetnek a főszereplőjét. Satyendravot is. aki azt mondja, hogy Dashrath javasolta neki, kezdjen el gyümölcsöst ültetni, és pontosan ezt tette.

"Dashrath Manjhi azt mondta nekem, hogy ültessek gyümölcsöst erre a területre," - mondta a bihári férfi. Abban az időben ez a hely kopár és elhagyatott volt, és mindenhol csak homokot ás gazt lehetett látni. Az elején sok problémával szembesült. A vizet a házából egy fazékban kellett hoznia a növények számára.

A helyzetet tovább rontotta, hogy a vadállatok folyamatosan elpusztították az általa ültetett fákat, de ő nem adta fel. Satyendra bement az erdőbe, és tüskés bokrokat hozott, amelyekből sövénykerítést készített, hogy az állatokat távol tartsa. Nehéz munka volt, de ez a sövény 15 év után is védi gyümölcsösét.
 

Az idő múlásával Manjhi gyümölcsöskertje, amely főleg guáva fákból áll, egyre csak nőtt, és az általa beültetett pusztaság zöld oázissá vált. Bihár államban híre ment az elért eredményének, és a helyi hatóságok helyet kínáltak neki egy állami bizottságban.
 

A gueva gyümölcse és fája

Ma Satyendra guáva gyümölcsösében több mint 10000 fa van. A kitartó ember nemcsak a falubeliek és állami tisztviselők tiszteletét vívta ki, hanem pénzbeli hasznot is hozott számára, hiszen szép nyereségért kezdte eladni a megtermelt guevát. Az az álma, hogy másokat inspiráljon, ahogy Dashrath Manjhi tette vele.
 

15 éves Gueva fák
 

"Arra kérem ennek az országnak az embereit, hogy kezdjenek el fákat ültetni," - mondta. 


Forrás: ujvilágtudat
https://www.odditycentral.com/news/indian
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol