.

Hétvégeken özönlenek a nagyobb városok lakói a környező településekre

A pandémia, a lezárások, a különböző korlátozó intézkedések az utóbbi két évben Spanyolországban is behatárolták az utazások lehetőségét.  A spanyolok alkalmazkodtak a megváltozott helyzethez, kialakult a hétvégi falusi turizmus.

Radikálisan csökkent a turizmus Spanyolországban

Spanyolországba 2,5 millió külföldi turista látogatott el idén júliusban, 75 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban

2019-ben is nőtt a turisták száma Spanyolországban

A spanyol statisztikai hivatal szerint a dél-európai országba 83,7 millió külföldi turista látogatott el tavaly, 1,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A Nagy-korallzátonynál készült el az első víz alatti szálloda

A szállodát az észak-queenslandi Airlie Beachtől 40 tengeri mérföldre horgonyozták le a Nagy-korallzátonynál.
 

Limitálják a strandolókat Szardínia legnépszerűbb strandján

A túl sok turista miatt belépődíjat fognak szedni Szardínia legszebb tengerpartján. A bevételt a partszakasz rendbetételére fordítják.

81,8 millió turistát fogadott Spanyolország 2017-ben

2017-ben 8,6 százalékkal többen keresték fel Spanyolországot, mint egy évvel korábban - közölte a spanyol statisztikai hivatal

Nem jut elég szállás a brit vendégeknek Spanyolországban

A dél-európai ország vált a britek első számú desztinációjává. A folyamatosan növekvő keresletnek azonban egyre nehezebben tudnak eleget tenni az utazási irodák.

A terrortámadás sem tette tönkre a barceloniai turizmust

A terrortámadás ellenére Barcelona továbbra is vonzza a turistákat, növekszik a repülőjegy-foglalások száma. Katalónia változatlanul a legnépszerűbb spanyol úti cél.

Szigorították a turisztikai célú lakáskiadást a Baleár-szigeteken

A Baleár-szigeteken (Mallorca, Ibiza, Menorca, Formentera) akár 40 ezer eurós, azaz 12 millió forintos büntetést is kaphat az az ingatlantulajdonos, aki társasházi lakását turisztikai céllal adja ki.

Spanyolországba dönti a pénzt az idegenforgalom

Rekordösszeget, több mint 37 milliárd eurót költöttek a Spanyolországba látogató külföldi turisták az idei első fél évben

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol