.

Változik a török álláspont a lelőtt orosz géppel kapcsolatban

Vlagyimir Putyin egy levelet kapott, amelyben a török elnök Recep Tayyip Erdogan bocsánatot kér az orosz pilóta halála miatt, akinek sugárhajtású repülőgépét a szíriai-török határon lőtték le tavaly novemberben.

Erdogan két héten belül le fog mondani

 
A whatdoesitmean.com hírportál állítását Recep Tayyip Erdogan török elnök azon kijelentésére alapozza, miszerint lemond, ha bebizonyosodok, hogy az Iszlám Állam Törökországon keresztül értékesíti az olajat.

Törökország egyes vezetői nem örülnek az ISIS bombázásának

"Ankara védi az ISIS-t, török tisztviselőknek pénzügyi érdekeltségeik vannak a terror csoporttal folytatott olajkereskedelemben," - Dmitrij Medvegyev, orosz miniszterelnök.

A török F-16 40 másodpercig behatolt a szíriai légtérbe

A szíriai kormányhadsereg radarállomása Törökország felől Szíria légterébe 40 másodpercig, 2 km mélyen behatoló, 810 mérföld (1296 km/óra) sebességgel berepülő objektumot észlelt. Mivel azorosz gépeken kívűl más nem volt a légtérben ezt a török F-16  -al azonosították.

Az orosz vadászgép lelövése török-szír határnál, előre kitervelt provokáció volt

Érdekes részleteket tár fel a whatdoesitmean.com hírportál az Iszlám Állam elleni bevetésből vissztérő Szu-24 vadászgép lelövésének körülményeiről.

Törökország az Iszlám Államot segíti, nyilatkozta egy francia parlamenti képviselő

A török légierő kedden lelőtt egy Szu24 típusú orosz vadászgépet, amelyik az Iszlám Állam elleni bevetésből tért vissza.  A lelövés indoka a török légtér megsértése volt

Ezt is megértük: az amerikai média idegen tollakkal ékeskedik az Iszlám Állam elleni légi csapásoknál

A PBS NewsHour amerikai televíziós hírműsor a szíriai orosz bombázások eredmányét az amerikai légierő sikereként tálalta

Nagyon beerősítettek az oroszok Szíriában

November 20-án a Kaszpi flotta hadihajói 18 robotrepülőgépet indítottak hét célpont ellen Rakka, Idlib és Aleppó tartományokban. Mindegyik célpontot találat ért.

Az orosz vezérkar szerint a légicsapások pánikot keltettek a dzsihadisták között Szíriában

Andrej Kartapolov orosz tábornok szerint a légi támadások nyomán pánik tört ki a szíriai dzsihadisták körében. A hírszerzés információi szerint 5-600 harcos menekült el az elfoglalt területekről.

Washington nem nézi jó szemmel az oroszok szíriai beavatkozását

Az Oroszország által indított szíriai légicsapások nyomán vita bontakozott ki a Pentagonban arról, hogy az amerikai hadsereg katonai erejével nyújtson-e támogatást az általa kiképzett és felfegyverzett szíriai felkelőknek.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol