.

Kolombusz levele visszatért Katalóniába

Visszakapta féltve őrzött Kolumbusz-kincsét Amerikától a Katalóniai Nemzeti Könyvtár, ahonnan 2005 novembere előtt lophatták el a levelet.

Barcelona Szent György Napján

Sárkányölő Szent György napján, március 23-án, Barcelonában a lányok virágot, a fiuk meg könyvet kapnak kedvesüktől. Náluk ez a Valentin nap.

Ma is elismerésre méltó létesítmény az inkák úthálózata

Az ókori inka útrendszer vagy a Qhapaq Ñan kétségtelenül az egyik leglenyűgözőbb ókori mérnöki alkotás a világon

Nélküle nem lenne rock 'n' roll

Ma ünnepli 90. születésnapját Chuck Berry, a rock and roll atyja, lassan dédapja, a jellegzetes gitárintró kitalálója, az ember, aki nélkül nem lett volna sem Elvis, sem a Beatles, sem a Rolling Stones

Spanyolországban debütál Gárdos Péter, "Hajnali láz" című könyve

A segovai HAY nemzetközi irodalmi és művészeti fesztiválon debütál péntek este az olvasók előtt Spanyolországban Gárdos Péter Hajnali láz című könyve, amelyet már 36 országban adtak ki.

Pedro Almodóvar Julieta című filmjét jelöli Oscar-díjra Spanyolország

A világ jelenlegi legismertebb és legsikeresebb spanyol filmrendezőjeként számon tartott Pedro Almodóvar életművének 20. alkotása a Julieta.

Hermann Göring zsidómentő testvéréről forgatnak filmet Németországban

A hírhedt náci vezető testvére, Albert Göring életét, a második világháború idején végzett zsidómentő tevékenységét mutatja be a Der gute Göring (A jó Göring) című új filmjében a német televízió.

Hamarosan élettel telik meg a malagai kikötőben árválkodó üvegpalota

2015 tavaszán öt évre nyit ideiglenes fiókintézményt a párizsi Pompidou-központ a dél-spanyolországi Malaga rejtélyes üveg palotájában

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol