.

A viág legnagyobb személyszállító hajója szeptemberben kiköt Malagán 

Szeptember 11-én Malagán köt ki egy napig a világ legnagyobb személyszállító hajója az Oasis of the Seas


A Royal Caribbean Cruises hajótársaságot 1989-ben alapították azzal a céllal, hogy luxus körülményeket biztosítva vigye utasait az egyre felkapottabb tengeri utakra. A crusero hajók éjjel mennek és minden nap más városban kötnek ki, ahol az utasok kiszálhatnak és megtekinthetik a hely nevezetességeit.

A Oasis of the Seas a cég 22 hajóból álló flottájának legújabb, és  legnagyobb tagja ami egyben a világ llegnagyobb személyszállító hajója is.  Méretei impozánsak. A 110 ezer tonnás hajótest hossza 361 méter, szélessége 64 méter és 65 méterrel magasodik a tengerszint fölé.
Ez a hajó már nem egy úszó szálloda, henem egy úszó város. Fedélzetén 16 szinten helyezték el a kabinokat, amikben 6230 utas fér el. Az utasok kiszolgálásáról 2394 fős személyzet gondoskodik.

A kabinok mérete az utasok pénztárcájától függ
A turisták kényelméről és szórakozásáról éttermek, bárok, üzletek, a hajó végén elhelyezett szabadtéri színpad, belső kert, úszómedencék, teniszpálya, sétafedélzet, sőt még egy kőrhinta is gondoskodik. A hajó közepén fégigfutó passzás olyan, mint egy elegáns belvárosi utca.
A fedélzeten különböző fürdőmedencék és sportolásra alkalamas vizicsúzda is van

Malagára szeptemner 11-én reggel 8 óra körül érkezik, majd este 8-kor indul tovább Barcelonába. A hajó bármerre jár, hatalmas méretei mindenütt csodálkozásra késztetik az embereket.

A video bemutatja a hajót

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol