.

A valóság nem igazolja vissza a kormány propagandáját a jobb életkörülményekről
Magyarországon dübörög a kormánypropaganda, miszerint az ország jobban teljesít, közben igen elkeserítő felmérés látott napvilágot a népesség 20 százalékát érintő problémáról, miszerint
 

2 millió magyarnak van lakbér vagy rezsitartozása, 1 millió didereg otthonában


Magyarországon a lakosság 10 százaléka nem tudja rendesen fűteni a lakását pénzhiány miatt, és rengeteg ingatlanban nincs fürdőszoba vagy vécé, ellenben beázik a tető. Minden ötödik magyarnak van lakbér vagy rezsitartozása. Lakásszegénységi mutatókban jóval visegrádi országok szintje alatt vagyunk, az EU- tagországok közül Magyarországon a negyedik legrosszabb a lakáshelyzet.


Magyarországon szociális és lakhatási válság van. Erre a drámai megállapításra jutott friss elemzésében az Átalakulás Intézet, amely a hazai lakhatási szegénységről készített vitaanyagot.

A felmérés szerint az országban több mint 2 millió háztartás van elmaradásban a havi bérleti díj/törlesztő részlet/rezsi befizetésével.

A Habitat for Humanity Magyarország tavaly nyári felmérése szerint 2015-ben körülbelül 91 ezer gyermek élt fürdőszoba, 92 ezer 600 vécé nélküli lakásban, körülbelül 500 ezer pedig beázó, vizes, potenciálisan egészségkárosító lakásban, és több mint egymillió gyermek él túlzsúfolt lakásban.  Egymillió ember, a népesség  kozel 10 százaléka, pénzhiány miatt nem tudja megfelelően fűteni a lakását,  miközben ez a gond a visegrádi országokban nagyjából a lakosság 5 százalékát érinti.

A tanulmány ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a szomszédos országok hasonló gazdasági teherbíró képessége is azt bizonyítja, hogy hogy a rossz lakhatási helyzetért elsősorban nem  az ország szegénysége, hanem jórészt az elmúlt évek – illetve az elmúlt két és fél évtized – elhibázott és igazságtalan társadalompolitikája a felelős.  - írja az ATV

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol