.

Valencia látnivalóiTorres de Serranos

0

 

Európa egyik legnagyobb gótikus kapuja a Torres de Serranos, amely egyike Valencia két ma is álló városkapujának. 
A tizennegyedik században épült a várost védő erődítményrendszer részeként, védelmi funkciója mellett alkalmanként diadalívként szolgált, és börtöncelláknak is helyet adott. 
Ma kedvelt célpontja a turistáknak, akik a tetején állva remek fotókat készíthetnek a városról.

Kikötő

1

A Földközi-tenger partján található Valencia történelmének és jelenének is fontos része a tengeri kereskedelem. 
A város megtartotta régi kikötőjét, amely ódon épületeivel a régi idők halászatának hangulatát idézi, emellett új kikötője a modern építészet remekműve. 
A város élete olyannyira összefonódik a tengeri kereskedelemmel, hogy a kikötők felkeresése nélkül Valenciát megismerni lehetetlen.

Selyembörze

2

Valencia egyik legismertebb látványossága az 1492 óta álló Selyembörze, amely sokáig kereskedelmi központként és a selyempiacként működött. 
Noha több reneszánsz elemmel is bír, mégis megtartotta gótikus jellemét. Az épület legnevesebb része az Oszlopos Terem, amely hálós boltozata és csavart oszlopai miatt népszerű.    
A Selyembörze 1996-ban az UNESCO Világörökség része lett.

Jadrín del Túria

3

Spanyolország legnagyobb városi parkja a 110 hektáros Jardín del Túria. 
A park a Túria folyó egykori medrének helyén lett kialakítva 1986-ban, miután a folyót egy pusztító árvíz miatt kivezették a városközpontból.
A Jadrín del Túria egyik sajátossága, hogy 14-17. századi hidak szelik ketté, azokat ugyanis meghagyták azután, hogy a folyó vizét elvezették.

Művészetek és Tudományok Városa

4

Valencia Művészetek és Tudományok Városa néven nevezett látnivalója egy kulturális komplexum, ami Santiago Calatrava építész öt futurisztikus épületéből áll.
Ezek egyike a L’Oceanografic, Európa legnagyobb akváriuma. Itt található a L’Hemisferic, amely egy 3D Imax-mozi, a L’Umbracle, amely egy hétezer négyzetméteren elterülő növénykert, valamint a komplexum része egy operaház és egy tudományos múzeum.

Strandok

Ami a strandokat illeti, Valencia kiváló adottságokkal bír e téren. A város kikötőjét északi és déli irányban is homokos partszakaszok határolják. 
Ezeken a főszezonban hemzsegnek a fürdőzők, de az óriási strandok még így sem nyomasztóan zsúfoltak. 
A városhoz közel eső strandok jellemzően jól felszereltek kiszolgáló egységekkel, és a tenger itt a vízi sportok javának űzésére alkalmas.
 
Forrás: men.hu
 
 

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol