.

Vakcínák nélkül is hatalmasat csökkent a fertőzöttek száma IndiábanA szakértők sem  értik, mitől lett ilyen  kevés a fertőzött Indiában

Egyelőre a tudósok is értetlenül állnak a jelenség előtt, hogyan csökkenhetett drasztikus mértékben a fertőzöttek száma Indiában, főleg azok után, hogy ez volt a járvány egyik legsúlyosabban érintett országa, írja a Sky News.

A járvány csúcsán naponta közel 100 ezer új esetet diagnosztizáltak Indiában, szeptember óta ez a szám mostanra 11 ezer körülire csökkent.

A helyzet annyira kritikus volt 2020 második felében, hogy novemberben például Újdelhi lélegeztetőgéppel rendelkező kórházi ágyainak 90 százalékos volt a telítettsége, múlt csütörtökön pedig már csak 16 százalék.

Az biztos, hogy nem a vakcinák okozták a jelentős csökkenést a betegek számában, mert az oltási program csak januárban kezdődött.

Az indiai kormány a saját intézkedéseit dicséri  miszerint az segített, hogy kötelezővé tették a maszkviselést. 

A szakértők szerint viszont gyakorlatilag lehetetlen, hogy a maszkok ilyen áttörést okoztak volna a járvány terjedésének megfékezésében, ugyanis az esetszámok országszerte csökkennek, a maszkviselési hajlandóság pedig nem nőtt.
 


Van aki hordja, van aki nem

Vineeta Bal, az indiai nemzeti immunológiai intézet egyik kutatója szerint sok területen elérhették a nyájimmunitást, de a társadalom még így is sebezhető maradt, különösen az újonnan megjelenő mutánsokkal szemben.

Ugyanakkor egy állami felmérés szerint még nem érhették el a nyájimmunitást mivel csal minden ötödik indiai kapta el a vírust., holott a nyájimmunitás kialakulásához becslések szerint  minimum 70 százalékos átfertőződésre lenne szükség..

A tanulmányból az is kiderült, hogy sokkal többen betegedtek meg városokban, mint falvakban, a vidéki területeken ugyanis lassabban tud terjedni a koronavírus, értelemszerűen azért, mert kisebb a népsűrűség, több a szabad terület, nincs akkora zsúfoltság sehol.

A John Hopkins University szerint Indiában a járvány kezdete óta 10.9 millióan fertőződtek meg igazoltan és 155 813  (1,4%) olyan ember ember hunyt el, akinek koronavírus is volt a szervezetében. -írja a 24.hu

 
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china