.

Új-Zélandi horgászok nem tudták mit fogtakMeglepő zsákmányt fogott két új-zélandi horgász: a horog végén egy szinte teljesen átlátszó valami volt. Stewart Fraser a fiaival horgászott a Karikari-félszigettől északra, amikor a furcsa élőlény bedőlt a csalinak. Életében nem látott még ilyet, ráadásul a horgásztársak sem tudták, mi lehet pontosan a furcsa hal.
 

Szerencsére a fotó hivatásos tengerbiológusokhoz is eljutott, akik megállapították, hogy egy régóta ismert lényről van szó. A Salpa maggiore nevű, hordó formájú élőlény úgy mozog, hogy a zselés testén keresztül áramoltatja át a vizet, és bár általában láncokba összekapaszkodott példányokkal lehet találkozni, előfordul, hogy egyedül maradnak.

Paul Cox, a Plymouthi Nemzeti Tengeri Akvárium igazgatója szerint a védtelen tengeri élőlényekhez hasonlóan ez is az átlátszóságot hívja segítségül a ragadozók ellen. „A fényáteresztő test elég jó rejtőszín a vízben” – fogalmazott Cox.

A furcsa halról kiderült tehát, hogy igazából nem is hal, hanem egy, az előgerinchúrosok altörzsébe tartozó zsákállat, ami jobbára nagyobb telepekbe összekapaszkodva él a vízben lebegve.- Forrás:Index.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol