.

A tudósok sem tudják mi következik: felmelegedés vagy lehülésKis jégkorszak törhet rá a Földre

Az utóbbi hetek naptevékenységének elemzése egyes klímakutatókban azt a meggyőződést alakította ki, hogy a Föld egy nagyobb hideg periódus kezdete előtt áll.

 

Lehetséges lenne, hogy egy kisebb jégkorszak kezdete előtt állunk? Egyre több kutató aggódik a naptevékenység mostani mérései miatt, ugyanis azok valami folyamatváltozást vetítenek előre.

Hogyan lehet az, miközben a globális felmelegedés miatt aggódunk, és mégis egyes hírek már jégkorszakról számolnak be.

A globális felmelegedés ugyanis a tudósok szerint kétesélyes dolog. Nem okoz szükségszerűen felmelegedést. Egy melegedési ponton ugyanis leállhat a Golf-áramlat, ez pedig közvetett módon már lehűlést eredményez. A természet, és a Föld folyamatai így kompenzálnak, hogy ne süljön meg a bolygó.

Azonban a nagy hideg előtt egy kegyetlenül meleg időszak még beköszönthet, ami a folyamatokon, és a naptevékenységen is múlik.

A naptevékenység az utóbbi időszakban igen aggasztó volt. A folyamat már évek óta zajlik, egyre csökken a nap erőssége, azonban az utóbbi két hétben még érdekesebb folyamatokat mértek.

Ezek azt sejtetik, hogy lehetséges, hogy egy hosszabb, hidegebb időszak köszönthet majd be a jövőben.  A Nap 11 éves ciklusokat követ. A nap intenzitésa 11 év alatt szokta elérni a maximumot, majd  a minimumot. A jelek szerint, amelyeket a Nap megfigyelésével összesítettek, a Nap erőssége most csökkenőben van..

Ezzel, és a jelenlegi folyamatokkal egybevetve néhány klimatológus állítja, beköszönthet egy kisebb jégkorszak.

2020-ig egyáltalán nem vártak a naptevékenységben minimumot, ezért is furcsa a drasztikus zuhanás. Túl korán kezdődik, ez pedig, ha csak egy rövidebb időre is, egy kisebb jeges időszakba taszíthatja a bolygónkat.

Korábban már bekövetkezett egy ilyen mini jégkorszak, és bár ma nagy károkat okozna, nem semmisítené meg az emberi civilizációt, viszont elképzelhető, hogy több millió ember életébe kerülne.

A legutóbbi hasonlóan kicsi jégkorszak 1645-ben következett be, és 1715-ig tartott, miután ismét elkezdett melegedni a bolygó atmoszférája.

Ha egy ugyanilyen, vagy ehhez hasonló globális lehűlés bekövetkezik, akkor arra kell számítanunk, hogy a Föld átlaghőmérséklete 1,3 Celsius fokkal fog majd zuhanni.

Ez igen nagy érték, ami azt jelenti, hogyha egy állandó jégtakaró nem is keletkezik az északi területeken, de nagyon hideggé válnak a nyarak, és még hidegebbé a telek, sok havazással.

 


világtitkai
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china