.

Transznemű nő lett Spanyolország szépségkirálynőjeŐ fogja képviselni hazáját decemberben a Miss Universe döntőjében.Transznemű nő fogja képviselni Spanyolországot a decemberi Miss Universe szépségversenyen. Angela Ponce, akit még július elején lett az első a spanyol szépségversenyen, ezzel az első transznemű lett, aki nyer is a versenyen.

A Miss Universe hat éve engedélyezi a transzneműek indulását a versenyen, miután még 2012-ben Kanadában kizártak egy indulót, miután kiderült, hogy valaha férfi volt. Végül egy LMBT-szervezet meggyőzte az akkor Donald Trump tulajdonában álló szépségversenyt, hogy engedélyezze transzneműek indulását is a versenyen.


Angela Ponce tizenéves korában és napjainkban

A spanyol szépségkirálynő korábban indult 2015-ben a Miss World versenyen is, de akkor nem őt választották az ország képviselőjének, csak a Miss Cadiz címet kapta meg.

A most 27 éves szépségkirálynő korábban azt nyilatkozta, hogy 11 éves korában kezdte felfedezni saját nemiségét, és végül 2014 áprilisára fejezte be a nemváltást.

Egy spanyol lapnak korábban azt mondta, hogy a társadalom szerinte nincs felkészülve a sokszínűségre, ő ezért állt ki a nyilvánosság elé.

"Nem vagyok fura, csak más a történetem, egy nő, aki máshogy jött a világra, de ettől még nő vagyok" - magyarázta akkor.

Most, miután július elején megnyerte a spanyolországi versenyt, azt írta a közösségi oldalára, hogy szeretne a befogadás, a tisztelet és a sokszínűség szószólója lenni, és nem csak az LMBTQ+ közösség számára, hanem mindenkinek.

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol