.

Tossa de MarTossa de Mar
ahol  a városmag megmaradt középkori állapotában

 

Szinte minden említésre méltó spanyol településnél elmondható, hogy már időszámításunk előtt ennyi, meg annyi ezer évvel lakták területét. NIncs ez másként Tossa de Mar-nál sem. A több ezer éves emberi jelenlétra utaló leleteket a modern kori régészet hozta napvilágra.


Barcelonától 88 km-re északra
 
A település a római hódítás idején fejlődött, Erődítmény és lakóházak iis épültek. Nyugodalmas évszázadok következetk. Tossa de Mar távol esett a történelmet formáló hadjáratoktól, néhány kozépkori arab és török kalózok által végrehajtott támadáson kívül más harci cselekmény nem volt a városban.
A ma is lakott történelmi városmag igen jó állapotban őrízte meg eredeti hangulatát


Ezen a kapun lehet eljutni a Villa Vella-nak nevezett középkori negyed központjába
 
A városka a Cap de Tossa félszgetre épült. A Villa Vella negyedet városfal veszi korbe, aminek tetején sétálni lehet. Innen gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és az ódon házakra és a környező hegyekre.
 

Az óvárosba belépve kanyargós emelkedőt követően hamarosan elérjük a 15. században épült San Vicente templom maradványait. Csak az apszis és a sekrestye tartja fenn a tetőt, de ez épp elég ahhoz, az alata épített kis színpadon hangulatos előadásokat lehessen tartani.


A keskeny meredek utcákon hamar be lehet járni a Villa Vella negyedet.


Kicsit fel


Kicsit le

Aki már eleget járkált fel-le, beülhet a lépcső alján lévő étterembe. 


Legtöbben a nyári turista szezonban utaznak ide. Néhány órás séta és nézelődés után a 30-35 fokban, arra vágynak, hogy lehűtsék magukat a várfalról látott homokos strandon.
 És egy pici, fürdésre is alkalmas öböl a félsziget másik oldalán

A cikk végére nem írok ilyen sablonos záró mondatot, hogy ezt "mindenkép meg kell nézni", mert akinek a képek alapján tetszik a hely az úgysem hagyja ki spanyolországi kirándulásakor.. 

  
 

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol