.

A tönk széléről hat év alatt jutott a jelenlegi csúcsra a SEATTörténelmi értékesítési rekordot ért el a SEAT 2018 első kilenc hónapjában, soha ennyi autót nem adott el a márka 68 éves története során, pedig hat évvel ezelőtt még a megszűnés közelében táncolt.A SEAT Barcelonától 30 kilométerre fekvő martorelli gyára

Az eredményei alapján kétségtelenül Európa egyik leggyorsabban fejlődő márkája a SEAT, amely 2012-ben még pengeélen táncolt a túlélésért, öt-hat évvel ezelőtt ugyanis slágertéma volt, hogy megszűnik a márka, vagy eladja a SEAT-ot a Volkswagen csoport. Ekkor azonban Wolfsburgban úgy határoztak, hogy nem engedik el a spanyolok kezét, hanem helyette komoly energiát és forrást biztosítanak a termékfejlesztésre. Az akkoriban alapvetően az Ibizáért és a Cordobáért kedvelt márka egy csapásra új lendületet kapott, volumen szegmensekben szállt harcba a vásárlókért, az új Leon, a Toledo, később az Ateca és a Leon ST (azaz a kombi változat) két kézzel rángatta ki a SEAT-ot a gödörből.


SEAT Ateca

Az elmúlt hetekben a SEAT két olyan új modellt mutatott be, amelyek  jelentősen hozzájárulhatnak a márka értékesítésének 2019-es növekedéséhez: bemutatkozott a Tarraco, ami az Aronával és az Atecával  együtt kiteljesíti a márka szabadidő-autóinak offenzíváját, illetve az Arona CNG, az első  sűrített földgáz hajtással üzemelő összkerék hajtású SUV. A tervek szerint mindkét modell értékesítése még az év vége előtt megkezdődik, a CUPRA Ateca bevezetésével együtt.


SEAT Tarraco

A SEAT évről évre jobb eredményeket ér el, idén például megdöntötte 68 éves történetének kiszállítási rekordját is. A spanyol márka januártól szeptemberig 415.600 gépkocsit értékesített, ami 17 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához (354.900 autó) képest. A szeptember 1-én hatályba lépett  WLTP eljárás persze a SEAT-ot is érintette, így ebben a hónapban 20,6 százalékos csökkenés mutattak  az értékesítési számok, de októbertől már ismét elérhető a modellek 90 százaléka, így az eladások visszatérhetnek az év korábbi időszakában megszokott ritmusba.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol