.

Több milliárd euróból fejleszt a SEATA Seat 3,3 milliárd eurót fektet be eszközökbe, ipari létesítmények fejlesztésébe, illetve a kutatás és fejlesztés területén 2015 és 2019 között - jelentette be Jürgen Stackmann, a cég igazgatótanácsának elnöke Martorellben a Seat Technikai Központ működésének 40. évfordulója alkalmából.
Stackmann közlése szerint a tervezett befektetések a SEAT Technikai Központ új modellek kifejlesztésére irányuló kutatásait, valamint a martorelli üzem fejlesztését szolgálják. Az elképzelések szerint ez az összeg négy új modell piaci bevezetését teszi majd lehetővé az elkövetkező két évben

"Ezek a modellek egy igen nagyra törő terv részei, amelynek célja a márka további erősítése és a 2013 óta folyamatosan emelkedő kiszállítások további növelése" - idézik Stackmannt.

A Seat-offenzíva első modellje, egy kompakt kategóriájú SUV, 2016 első felében érkezik a kereskedésekbe. A spanyol márka ezzel a modellel egy számára új piaci szegmensbe lép.

A 3,3 milliárd eurós befektetés része annak az összegnek, amelyet a Volkswagen Csoport tavaly májusban jelentett be. Ennek kapcsán Francisco Javier García Sanz, a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja leszögezte, hogy "Spanyolország kulcsfontosságú szerepet játszik a Volkswagen Csoport stratégiájában.

A Seat az elmúlt öt évben 1,4 milliárd euró befektetést hajtott végre a kutatás és fejlesztés területén.

A cég a spanyol GDP körülbelül 1 százalékát, míg Katalónia GDP-jének 4 százalékát képviseli. Közvetlenül vagy közvetetten mintegy 70 000 embernek ad munkát.

A Volkswagen Csoport tagjaként működő multinacionális vállalat központja Martorellben (Barcelona) található, járműveinek több mint 80 százalékát exportálja, 75 országban van jelen. A Seat árbevétele 2014-ben megközelítette a 7,5 milliárd eurót, ez eddigi történelmének legjobb eredménye, világszerte 390 500 jármű értékesítésének köszönhetően.

MTI

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol