.

Tervek az erdőtüzek megakadályozására AndalúziábanAz utóbbi években gyakoribbá váló erdőtüzek megelőzésére készült erdősítési terv Andalúziában: 
Adecuación del Plan Forestal


2021. szeptember 8-án hatalmas tűz kezdődött Sierra Bermejában (Málaga tartomány), amelyben meghalt egy tűzoltó , több ezer embernek kellett lakóhelyét elhagyni, 10 000 hektáron égett el a növényzet. Több mint ezer katona dolgozott a tűz oltásán, amely másfél hónapig tartott.
 

A hosszú ideig tartó erdőtűz oltása 2021-ben

2000 és 2020 között 200 000 hektár erdő égett le Andalúziában.

Sok vidéki terület elnéptelenedett, a kiüresedő falvak elvándorolt lakosai felhagytak az állattenyésztéssel. Korábban a haszonállatokkal etették fel az erdők aljnövényzetét, miáltal a keletkező tüzek nem tudtak olyan gyorsan terjedni és jobban ellenőrizhetők voltak. 
Az utóbbi évtizedekben azonban új házakat, városnegyedeket az erdős területek mellé, sőt sok helyen azon belül is építettek. Egy erdőtűz védtelenné teszi ezeket az épületeket.

A jövőbeni nagyobb tüzek elkerülése érdekében módosították az  Az andaluziai erdősítési tervet  (Adecuación del Plan Forestal Andaluz.) 

Legjobban veszélyeztetett terülteken speciális erdővédelmi tervet dolgoztak ki. 
A védekezéshez nem elég a tűzoltó eszközök (tűzoltóautók, fecskendők, tűzoltó repülők) számának növelése Ide tartozik többek között a tűzvédelmi területek és sávok kialakítása, bővítése, a bekötőutakon a visszafordulást és kitérést lehetővé tévő kiszélesítések létrehozása, tűzoltó repülők adottságaihoz igazodó vízvételi pontok kialakítása.
A tűzmegelőzési tervezet előír két újabb feladatot a már jelenleg is érvényes rendelkezései mellé. Előírja az aljnövényzet ellenőrzött felégetését, vagy őshonos fajokkal történő lelegeltetését, ami a vidéki állattenyésztést is segíti.
Az Infoca Tervhez rendelt személyzetet az elmúlt években az előírt tűz használatára is képezték, amely technika azonban még további szabályozást, fejlesztést igényel .
 

Erdőtűz Valencia közelében 2022 augusztus
 
Az erdőtüzek megelőzésére és oltására az andalúziai erdőterv 2022-2026-os évre, 893 millió eurót irányzott elő. Ebből 576 milliót a tűz elleni küzdelemre, 243 milliót a megelőzést és az oltást segítő infrastruktúrára, további 74 milliót az éghajlatváltozással összefüggő megelőző munkálatokra fordítható. írja a malagahoy.es

 


Forrás: ​https://www.malagahoy.es/andalucia/Quemas-prescritas-ganaderia-generacion-sexta-incendios_0_1711630199.html


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol