.

A svédeknek bejött a laza járványkezelésMind emberileg, mind gazdaságilag jól vizsgázott a svéd modell
 

Továbbra is vitatják a szakértők, hogy jól kezelte-e a svéd kormány a koronavírus-válságot: az észak-európai országban jóval enyhébb korlátozásokat vezettek be, mint máshol, ami az idősotthonokban magas halálozást eredményezett, ami még mindig alacsonyabb, mint  a járvány által legjobban sőjtott nyugat-európai országokban. 
 

Svádországban a halálozási ráta 7,01%,    Spanyolországban 10,4%,    Franciaországban 13,71%,    Olaszországban 14,25%,  az Egyesült Királyságban 15,19%
Az adatok a Johns Hopkins Egyetem web oldaláról származnak
Ez a statisztika csak a teszttel igazolt eseteket veszi figyelembe. Becslések szerint koronavírussal tünetmentesen fertőzotek száma ennél títszer több.


A nyár nagyon rosszul kezdődött a svéd kormánynak. Óriási vita alakult ki arról, hogy jól kezelik-e a koronaválságot, miután a többi európai országnál sokkal enyhébb korlátozásokat vezettek be (nyitva maradtak az iskolák, a boltok és a bejártak dolgozni a munkahelyükre az emberek). Sok szakértő arra számított, hogy emiatt több lesz a megbetegedés, több munkavállaló esik ki a termelésből, amit nagyon megszenvednek az ország vállalatai.
 

Európa lakossága irigykedve nézte a svéd szabadságot
 
"Kudarcot vallott a svéd járványkezelés" címmel a média kilátástalannak mutatta be a a svéd járvényhelyzetet  A Hír Tv tájékoztatott:
"Rendkívül sokan haltak bele a koronavírus-fertőzésbe Svédországban, ahol a baloldali kormány végig külön utat járt a járvány kezelésben. A tervezett nyájimmunitás elérése azonban elmaradt, ráadásul a stockholmi kabinetnek súlyos gazdasági recesszióval is szembe kell néznie."

Hír TV 2020. június 23., kedd 12:25

Az elmúlt hetekben megjelenő második negyedéves gyorsjelentések azonban sorra rácáfoltak a sötét jóslatokra - derül ki a Financial Times összefoglalójából. Az Ericsson távközlési cégtől kezdve a háztartási gépeket gyártó Electroluxon át a Handelsbanken pénzintézetig vagy profitról számolnak be a cégek, vagy nyereségük jóval kisebb visszaeséséről, mint amennyit a jóslatokat megfogalmazó szakértők vártak.

Svédországban is aggódnak persze a járvány második hulláma miatt. Az SKF vezére, Danielson szerint a nagy kérdés, hogy milyen gyors lesz a válságból való kilábalás,  Nincs egyedül azzal a véleményével, miszerint a svédek ezen a téren előnyben vannak másokkal szemben, mivel nem tartanak annyira a fertőzéstől és a betegségtől, mint mások. -íírja a napi.hu

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china