.

A spanyolországi hőhullámról: “Egy ilyen nyár 30 év múlva hidegnek fog számítani”A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy a szélsőségesen meleg időszakok a jövőben egyre intenzívebbek és gyakoribbak lesznek

A Spanyol Meteorológiai Szolgálat (AEMET) előrejelzáse az aug 9-én kezdődő hétre Az előrejelzés a legtöbb helyen pontos volt.

Spanyolországban hőhullám van, amely a Baleár-szigetek és Kantábria kivételével szinte az egész félszigetet érinti: Andalúziában, a Guadalquivir-völgyben a nappali hőmérséklet elérte a 45 Celsius-fokot, az éjszakai minimumok pedig 26 és 28 Celsius-fok között alakulnak az ország több részén.

Az emelkedő hőmérsékleti értékek három nappal azután jelentek meg, hogy az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó szakértői testületének, az Éghajlatváltozási Kormányközi Testületnek (IPCC) a jelentése tudományosan bizonyította, hogy az emberi tevékenység “felmelegítette a légkört, az óceánokat és a szárazföldet”, és mélyreható változásokat idézett elő az éghajlatban, beleértve a hőmérséklet emelkedését és a szélsőséges időjárási jelenségek elszaporodását. Rubén del Campo, a spanyol nemzeti meteorológiai ügynökség, az Aemet szóvivője szerint Spanyolországban 10 év alatt megduplázódott a hőhullámok száma.

“Az emberi tevékenység növeli a hőhullámok gyakoriságát és intenzitását. Harminc év múlva egy ilyen nyár hidegnek fog számítani”

– mondta.

Az Aemet szerint a következő napokban a hőmérők 5 és 10 Celsius-fok közötti hőmérsékleti emelkedést fognak mutatni az évszak átlaga felett. Északkeleten és az ország déli felében egyes területeken 10 fokkal lesz magasabb a hőmérséklet az átlagnál. A szállópor jelenléte azonban, amely esernyőként működhet, és segíti a felhők kialakulását, megváltoztathatja az előrejelzéseket, bár mind a nappali, mind az éjszakai hőmérséklet “nagyon magas, szélsőséges és az év ezen időszakához képest szokatlan” lesz a félsziget nagy részén.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china