.

Spanyolországban csökkent a munkanélküliség áprilisbanSpanyolországban 2,5 százalékkal, több mint 86 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma áprilisban - közölte a munkaügyi minisztériumA Munkaügyi Minisztérium (INE) székháza Madridban
 
A munkaügyi központok nyilvántartása alapján készült jelentés szerint egy év alatt, azaz tavaly április óta a csökkenés 6,6 százalékos volt, összesen több mint 237 ezerrel lett kevesebb munkanélküli.

A regisztrált munkanélküliek száma idén áprilisban 3,3 millió volt.
A szaktárca kiemelte: a 2013 februárjában tapasztalt csúcshoz képest mostanra 1,7 millióval csökkent a munkanélküliek száma Spanyolországban.
Az év negyedik hónapjában legnagyobb mértékben a szolgáltató szektorban lett kevesebb állástalan, több mint 57 ezerrel, amelyet az ipar és a mezőgazdaság követ, 14 ezres és 9 ezres csökkenéssel.

Területi alapon nézve Andalúziában tapasztalták a legnagyobb csökkenést, ahol 24 ezerrel lett kevesebb munkanélküli. Katalónia a második 12 ezres csökkenéssel, a harmadik a madridi autonóm közösség 9 ezerrel kevesebb munkanélkülivel.   

A spanyol kormány az év végéig 19,5 milliós foglalkoztatás elérését tűzte ki célul, ami 475 ezer munkahely megteremtését jelenti ebben az évben. Emellett 15 százalékos munkanélküliségi rátát várnak.


Az autóipar a jelentős foglalkoztatók közé tartozik

 
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol