.

Spanyolországban a bor nem lehet kék, csak fehér vagy vörösHiába volt izgalmas és divatos, hiába adtak el belőle 100.000 üveget tavaly nyáron, végül betiltották Spanyolországban a világszerte nagy szenzációnak számító, kék színű bort.


A Gïk nevű bor a hipszterek körében kifejezetten népszerű ital azonban már korábban is sokaknak szúrta a szemét. A spanyol borászatok képviselői ugyanis kikérték maguknak, hogy borként értékesítsenek egy, szerintük a borra legkevésbé sem hasonlító italt. A lobbi most elérte a célját, és a készítmény forgalmazói nem árulhatják tovább borként a terméküket. A jövőben csak az „egyéb alkoholos ital” kategóriában indulhatnak.

„Ez elég abszurd, mivel egy 100 százalékban szőlőből készült italról beszélünk” – kommentálta a döntést a cég egyik alapítója a The Local spanyol kiadásában.

Az alapanyag ugyanis maga a bor: vörös- és fehérborokból, organikus pigmentekből és ízfokozókból állították elő a kék színű italt. A készítők elérték a céljukat, és felrázták a közönség mellett a borszakmát is – de talán túl erősre sikerült az újítás, mert bár hiába fogyott jól 25 országban a termékük, az innovációt mégsem sikerült elfogadtatniuk a borászokkal.


 globoport
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol