.

Spanyolország fogadta az iráni embergó feloldása utáni első olajszállítmánytA csaknem egymillió tonna olajat szállító 275 méter hosszú Monte Toledo tanker 17 napi hajózás után vasárnap kötött ki a Sepsa spanyolországi olajvállalat kikötőjében, a Gibraltári szoros bejáratánál fekvő Algecirasnál.Megérkezett Európába négy év óta az első iráni olajszállító tartályhajó; az iráni olajexport felújítását az atomalku megkötése tette lehetővé, írja a Bloomberg.

A Monte Taledo az első olajszállító tartályhajó, amely befutott európai kikötőbe 2012 közepe óta, amikor is az Európai Unió olajembargót vezetett be Teherán ellen, így próbálva rákényszeríteni arra, hogy tárgyaljon a nagyhatalmakkal a vitatott atomprogramjáról.

Ebben a hónapban még féltucatnyi újabb iráni tartályhajó érkezik Európába. Februárban Iránban 29 hajót töltöttek meg nyersolajjal, három közülük már úton van.

Egy genfi székhelyű szervezet becslése szerint Irán februárban 1,4 millió hordó olajat exportált naponta, miközben a tavalyi évben 350 ezer hordó volt az átlagos napi kivitel. - írja a 24.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol