.

Spanyolország és a húsevésSpanyolország fogyasztóvédelmi minisztere azt szeretné, ha a lakosság felismerné az állattenyésztő megafarmok környezetre gyakorolt negatív hatását, és változtatna étkezési szokásain.

 

Alberto Garzón, Spanyolország fogyasztóvédelmi minisztere szerint a kevesebb húsfogyasztás kulcsszerepet játszhat abban, hogy az ország enyhítse a klímavészhelyzet hatásait, lassítsa az elsivatagosodás folyamatát, és megvédje az ország létfontosságú idegenforgalmát.

Állattenyésztés jelentősen szennyezi a környezetet.  Mára már közismerté vált az üvegházhatású gázok szerepe a klímaváltozásban, aminek jelentős része a marhahúst előállító farmokról származik.

"Nagyon komoly a probléma" fogalmazott a politikus.

Alberto Garzón szerint a spanyol embereknek el kell magyarázni, hogy  a húsfogyasztás – elsősorban az ipari megafarmokon nevelt marhahús miatt – mennyire negatív hatással van a környezetre.   Az étkezési szokások változtatásával, kevesebb húsevéssel, ezek a negatív hatások mérsékelhetők.  

A miniszter elmondta, hogy az ország földrajzi elhelyezkedése miatt mélységesen sebezhetővé vált az éghajlatváltozással szemben, és hozzátette, hogy azt a Spanyolországot, amelyet az emberek ismernek és szeretnek, az a veszély fenyegeti, hogy örökre eltűnik – írja a The Guardian.

Garzón szerint a spanyoloknak nem kell teljesen lemondaniuk a húsfogyasztásról, de azt javasolja, hogy egészségük és  környezetük védelmének érdekében jóval kevesebbet egyenek, és ügyeljenek arra, hogy az jó minőségű legyen.

“Ha nem cselekszünk, akkor hármas válsággal szembesülünk: a biológiai sokféleség csökkenése;  környezet szennyezés; éghajlatváltozás”– mondta.

Megjegyezte, hogy az átlagos spanyolok hetente több mint 1 kg húst esznek, noha az ország élelmiszerügyi hivatala 200 és 500 g közötti mennyiséget javasol, hozzátette, hogy Spanyolországban több húst fogyasztanak, mint bármely más uniós országban, évente 70 millió sertést, tehenet, juhot, kecskét, lovat és madarat vágnak le, hogy 7,6 millió tonna húst állítsanak elő. - Írja a liner.hu

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china