.

Sikerrel zárult a Nemzeti Filharmonikusok Spanyol turnéjaNagy sikerrel zárult a Nemzeti Filharmonikusok négy hangversenyből álló kamarazenekari koncertsorozata Spanyolországban.


A kedden véget ért turné során a zenekar Vitoriában, Lleidában és Gironában adott egy-egy koncertet, majd utolsó és egyben legjelentősebb állomásként a barcelonai Palau de la Musicában lépett fel.
Az 1900-as évek elején épült patinás koncertterem zsúfolásig megtelt, és a közönség olyan lelkesen fogadta a Bach műveiből összeállított programot, hogy az együttesnek két ráadást is kellett adnia - derül ki a zenekar MTI-hez eljuttatott szerdai közleményéből.

A műsor első részében a német zeneóriás I. Brandenburgi versenye és f-moll zongoraversenye hangzott el Kocsis Zoltán szólójával. A szünet után a zenekar koncertmestere, Kuklis Gergely játszotta az a-moll hegedűversenyt, befejezésül pedig az I. (C-dúr) zenekari szvit csendült fel.
Fotó: Fejér Gábor
A Nemzeti Filharmonikusok spanyolországi turnéit több mint másfél évtizede az Agencia Camera ügynökség szervezi. Legutóbb 2012-ben jártak az országban, akkor is négy városban (Girona, Barcelona, Alicante és Murcia) adtak teltházas, ráadásokkal teli hangversenyeket.
A mostani, sikeres turné után a szervező ügynökség ígérete szerint tovább folytatódik a közös együttműködés - közölte a zenekar.

Forrás: MTI

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol