.

Segítség a reménytelenségbenGyümölcsöt lopott a boltból, de büntetés helyett munkát kapott


Múlt héten elfogtak egy férfit egy malajziai Tescoban, miután lopni próbált az élelmiszerosztályról. Amikor a 31 éves férfi elmesélte, hogy azért akart lopni, mert nem tud ételt venni a gyerekeinek, az üzletvezető nem rendőrt hívott a tolvajra - hanem munkát adott a férfinak a boltban.

Fotó: Europress / Christopher Furlong - AFP
Radzuan Ma’asan   üzletvezető
 
A férfi alig 1800 forintnak megfelelő ételt akart ellopni a boltból, mikor a biztonsági őrök észrevették. Az üzletvezető, Radzuan Ma’asan elé vezették, akinek a férfi elmesélte, hogy munkanélküli, és van három, két és hét év közötti gyereke, akiknek nem tud enni adni – írja az Independent.

„Múlt héten mondtam fel az ügynöki állásomat, azután, hogy a feleségem a szülési komplikációk miatt kómába esett.” – mesélte a férfi. Elmondta, hogy most a rokonainál élnek a gyerekekkel, és azután ment a boltba, hogy két éves kisfiával meglátogatták a feleségét a kórházban.

„Már egy órája sétáltunk a boltban, mikor az élelmiszerosztályon felkaptam néhány körtét, almát, és néhány palack üdítőt.” – mesélte a férfi.


Tesco Malájziában

A kijáratnál azonban elkapták, és innen vitték az üzletvezető irodájába. Ma’asant elmondása szerint annyira megérintette a férfi tragikus története, hogy állást ajánlott neki a boltjukban.

„Meglátogattuk a rokonai otthonát. Nagyon üres és szegényes volt. Ő nem tolvaj. Mikor elkezdtük faggatni, azonnal bevallott mindent: hogy azért lopta el a gyümölcsöket és az italt, mert a kisfia nagyon éhes volt. 23 évig dolgoztam pénztárosként, és még sosem találkoztam olyan tolvajjal, aki ilyen könnyen és gyorsan bevallja, mit tett. A férfi azt is elmondta, hogy nem tudott tovább ügynökként dolgozni úgy, hogy mindhárom gyerekére neki kell vigyázni.”

Az üzletvezető elmondta, hogy azt egyelőre még nem találták ki, milyen pozícióba helyezzék a férfit, de most az a legfontosabb számukra, hogy biztosítsák, hogy a hét éves fiú tudjon iskolába járni. A családnak kölcsönt is adtak, hogy a férfi munkába állásáig legyen miből élniük.

A férfi felesége azóta felébredt a kómából, de a kisbabájukat nem tudták megmenteni az orvosok.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china