.

Romániai magyar milliárdos terjeszkedik SpanyolországbanRománia legnagyobb kábel-TV és internet szolgáltatója, a Digi Communications csoport vezetékes telefon- és széles sávú internet szolgáltatást indított el Spanyolországban.

 


A Digi fő tulajdonosa Teszári Zoltán milliárdos romániai magyar vállalkozó.


„Az új szolgáltatásokat a spanyol Telefonica szolgáltatóval kötött nagykereskedelmi megállapodás alapján biztosítjuk majd. A spanyol cég hozzáférést biztosít széles sávú infrastruktúrájához” – közölte a Digi. 

Az első szakaszban a Digi Spain kábeles internet-és telefon-szolgáltatásait a madridi lakosok érhetik el, de várható, hogy az a továbbiakban az ország más területeire is kiterjed, azokra a térségekre, ahol a Digi mobil szolgáltatása már megfelelő piaci részesedést ért el.   

Teszári Zoltán felemelkedése mesébe illő történet: kezdetben egy nagyváradi rozoga bódéból méri a fagyit, nyolc év múlva viszont már Románia legjelentősebb kábelszolgáltatója. Újabb nyolc év, és cége a digitális televíziózás kelet-európai piacán a multinacionális vállalatok rettegett vetélytársa, az IT-szolgáltatások regionális nagyhatalma.

A Digi Communications június végén több, mint 1,1 millió mobil ügyfelet szolgált ki Spanyolországban, 51 százalékkal többet, mint egy évvel megelőzően. A vállalat az idei év első felében 57,5 millió euró bevételre tett szert ebben az országban, egy harmaddal többet, mint az előző esztendő ugyanezen időszakában.

A Csoport összes bevétele az év első felében 476 millió euróra nőtt, nettó profitja azonban a korábbi felére, 15,3 millió euróra esett vissza. 


Digi Communications irodája

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol