.

Rekordösszegért kelt el Ferenc pápa LamborghinijeFerenc pápa ajándékba kapott Lamborghinije 715 ezer euróért, vagyis nagyjából 225 millió forintért kelt el a Sotheby’s monacói árverésen.

 

A bevételt jótékony célokra fordítják, többek között a prostitúcióra kényszerített nőket segítik vele, valamint az iraki keresztény lakosságnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által lerombolt otthonai, templomai és középületei újjáépítését támogatják.

A Huracan 580-PS sportautó a becsült árnak több mint kétszereséért kelt el. A gépkocsi kikiáltási ára „mindössze” 150 ezer euró (~47 millió forint) volt. Ferenc pápa a luxussportkocsi gyártójál kapta múlt év őszén a fehér színű, arany-sárga részletekkel gazdagított Lamborghini Huracant, amely a kereskedelmi forgalomban mintegy 183 ezer euróba kerül.

A katolikus egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvásárolják a legújabb autó- és telefonmodelleket. Pápaként ő egy kék Ford Focust használ a Vatikán falain belül, és van egy 1984-ben készült Renault R4 típusú gépkocsija is.

A Lamborghini eladásából befolyó összeget három jótékonysági szervezet között osztják szét. Az összeg egy részéből azon keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni, akiket az Iszlám Állam harcosai űztek el Irakból. Az újjáépítési munkálatok elsősorban a Moszultól északkeletre fekvő területekre fognak kiterjedni.

Az összeg további részét az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő, valamint az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására fordítják.

MTI

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol