.

Rekordáron kelnek el a régi autókEgy 1988-as Porsche 959 Sportot értékesítettek rekord áron nemrégiben egy párizsi aukción. A hibátlan sportautóért valaki 1,96 millió eurót, azaz mintegy 605 millió forintot fizetett. A különleges modellből csupán 29 darab készült a ’80-as évek végén.


Ahogy múlik az idő, úgy értékelődik egyre feljebb a Porsche legendás sportautójának, a 959-es ára. Az 1986-os megjelenésekor leggyorsabb szériagyártású modell napjainkra akár 2-300 millió forintot is megér egy-egy árverésen, ám a legutóbb ennek duplájáért cserélt gazdát egy párizsi aukción.
 
 
A szóban forgó négykerekű egy 1988-as 959 Sport modell, melyből csupán 29-et készített a gyár (további 255 példány Komfort kiadásban talált gazdára), s állapota megkérdőjelezhetetlen. Ezek ellenére is hihetetlen, hogy 1,96 millió euróért, vagyis 605 millió forintért kelt el az RM Sotheby’s európai árverésén, ezzel új világrekordot felállítva a modell történetében. A Sport kiadás különlegessége, hogy sok extrát kihagytak belőle, amelyet a Komfort változatok megkaptak, viszont a bukócsövezés benne maradt, de súlya így is 100 kilogrammal alacsonyabb lett.


Az árveréssorozat érdekessége, hogy a Porsche modellje még csak dobogós sem lett a hétvégén ezzel az árcédulával, ugyanis egy Ferrari Dino prototípust 4,4 millió euróért, egy 1934-es Alfa Romeo Tipo B P3 versenyautót 3,9 millióért, míg egy Ferrari Daytona Spidert 2,15 millió euróért adtak tovább ugyanitt.

autoblog
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol