.

Recseg a nyugati gazdaság, bajban a Deutsche BankMax Keiser gazdasági elemző, aki megjósolta a 2008-as összeomlást, a negatív kamatokat és a virtuális pénznemek felemelkedését, most azt állítja, hogy a következő nagy csőd a világgazdaságban jelentős szerepet játszó Deutsche Bankot éri.

A német bankot "technikailag fizetésképtelennek," nevezi rámutatva a zuhanó részvényekre és a 2015-ös rekord méretű 6,8 milliárd eurós veszteségre.


A Lehman Brothers  2008-as és a Deutshe Bank idei értékének megítélése a tőzsdén nagy hasonlóságot mutat.

Miközben a hivatalos média folyamatos gazdasági növekedésről számol be, elfelejti megemlíteni a gazdaság valódi gondjait. Tavaly, az első félévben 11 százlékkel visszaesett a világkereskedelem forgalma, a második félév statisztikának ismertetésénél az elemzők további csökkenést várnak.
Az USA-ban csökkent az életszinvonal, a világháború óta nem látott arányban nő a szegénység, 10 emberből 7 nem hisz a korányzati propagandának, Franciaországban az elégedetlenség miatt kirobbant tüntetések és megmozdulások amár-már forradalmi helyzetet teremtenek. Az Európát sújtó migráns politika Európa kultúrális hagyományaival nem fér össze.
És végül, de nem utolsó sorban megrendültek az európai bankok. Ezek közül különösen kritikus az olasz bankok és a világ egyik legjelentősebb bankja, a német Deutshe Bank állapota, aminek bukását Keiser elkerülhetetlennek látja.

"Amikor ez a bank elbukik, ahhoz képest a 2008-as válság csak egy pikniknek fog tűni. Ez a nagy felfordulás, az újabb világválság, egy globális felkelést fog elindítani a bankár szakma ellen."

Max Keiser szerint a következő válság olyan biztosan közeleg, "mint ahogy az éjszaka követi a nappalt," mert semmi sem változott a 2008-as válság után, hogy megakadályozzanak egy újabbat. "Minden, amit tettek, egy még nagyobb katasztrófát tett lehetővé, ami hét-nyolc évvel a 2008-as válság után ismét megtörténhet. Itt tartunk most."

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol