.

Patkányok temploma 

Patkányok nem csak csatornában, hanem templomban, hívők által elényeztetve is lakhatnak- Ilyen sors jutott azon szerencséseknek, akik Karni Mata templomában születtek.


Patkányok templomaMindig vannak látogatók

Az Indiában található Karni Mata az egyik legfurcsább templom a világon. A templomban több mint 20.000 patkány él, akiket a nagy számban betérő hívők valósággal imádnak. Ezekhez a szentként tisztelt állatokhoz, amiket „kabbas”-nak neveznek rengetek ember utazik el távoli városokból, hogy tisztelegjenek előttük. A patkányok mindenütt ott vannak, a kilincseken, a polcokon, a lépcsőkön, a párkányokon, a rácsokon, és a korlátokon is. A legnagyobb óvatossággal közlekednek feléjük az idelátogatók, nehogy összetapossanak egy patkányt. Ha ez mégis megtörténik, a patkány haláláért felelős személynek drágán meg kell fizetnie, egy tömör aranyat kell adnia a patkány éltéért cserébe. Azért, hogy a patkányok biztonságban legyenek a ragadozó madaraktól és más állatoktól, drótokat és rácsokat helyeztek el a templom udvara körül. Papok és gondnokok laknak a templomban a családjukkal, hogy etessék a patkányokat és eltakarítsák az ürüléküket.

A patkányok temploma
Ez a gondozó nem tűnik lelkesnek

A legenda szerint Karni Mata egy 14. században élt matriarcha volt, a hatalom és a győzelem istennőjének, Durgának a reinkarnációja. Mikor elvesztette saját fiát, akkor Yamát, a halál istenét kérte engedje hozzá vissza, de nem járt sikerrel mert a gyermek már reinkarnálódott. Karni Mata ekkor alkut kötött, hogy a családja elveszített tagjai haláluk után patkányként térnek vissza a földi világba, és patkányok maradnak egészen addig, amíg újjá nem születhetnek emberként, ugyanabban a családban. A hinduizmusban a halál az egyik fejezet végét, és egy új fejezet kezdetét jelenti, azon az ösvényen, amely során a lélek egyesül az univerzummal.


Jobb sorsukra várnak a "családtagok"

Igazi szerencsének tarják, ha egy patkány átszalad az ember lábán, különösen nagy szerencse ha a patkány fehér. A fehér patkányokról azt gondolják, hogy Karni Mata és négy fiának manifesztációi. Körülbelül 10 fehér patkány él a templomban, amiknek a hívők szentelt ételt hoznak, mert akármit nem ehetnek az istenek.

A patkányok temploma
Ebben a templomban nincsenek éhes patkányok.

A hívők gyakran esznek abból az ételből, és isznak abból a tejből, amiből már a patkányok is fogyasztottak, mert az ilyen ételeket áldottnak hiszik. Meglepő módon a patkányok miatt nem pusztított pestis, amit Karni Mata csodájának tartják. A patkányok azonban különböző betegségekben szenvednek, többek közt gyomor-rendellenességben és cukorbetegségben, ami a nekik adott rengeteg édességnek és tejnek köszönhető. Szinte minden évben járványok tizedelik meg az itt élő populációt, azonban számuk nagyon gyorsan visszanő eredeti méretére.A patkányok minden elképzelhető és elépzelhetetlen helyen ott vannak

A patkányok temploma

A patkányok temploma


A templom 3:30-tól látható

<iframe width="641" height="361" src="https://www.youtube.com/embed/G823aqIUJMU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

erdekesvilag

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol