.

Özönvíz előtti piramisokat rejthet a sivatag Egyiptomban
Érdekes alakzatokat mutatnak a műhold felvételek a Szahara-sivatagban


Valami különlegeset rejt a homok az egyiptomi Abu Sidhum település mellett. Ezek a valamik elég nagyok ahhoz, hogy Google műholdas képein megjelenjenek és felkeltsék a kutatók érdeklődését
 

Az egyik figyelemfelkeltő műhold kép
Képtalálat a következőre: „Angela Micol”
A képek felkeltették Amgela Micol a Műholdas Régészeti Alapítvány (The Satellite Archaeology Foundtion Inc.) alapítójának érdeklődést is, aki azt valószínűsitette, hogy homok buckák ősi piramisokat rejtenek. Ennek ellenőrzésére a helyszínre utazott egy előlzetes vizsgálódásra. Sikerült egy olyan csapathoz csatlakoznia, amelyiknek szintén célja volt ezen halmok vizsgálata.

A csapat modern fém és üregdetektort használt, ami a négy vizsgált halomnál üregeket, vélhetően föld alatti folyósókat, termeket, valamint fémet is jelzett. 
A csapatnak úgy tűnt, hogy a legnagyobb dombok (talán ősi piramisok) tetején négyzet alapú építmények romjai találhatók. Ezek bizonyításához azonban részletes feltárásra van szükség, amihez az egyiptomi műemlékvédelmi hatóságok engedélyére és rengeteg pénzre van szükség. (Boszniában az utóbbi évtizedben feltárt piramist is sokáig csak egy piramis formájú hegynek tartották.)
Megfigyelték, hogy a négy dombon 15,2 méter magasságban, akár vízvonalként is értelmezhető, vízszintes csík húzódik.
 
Az egyik furcsa homokdomb (?)                                Herodotosz leírása szerinti, vízból kiemelkedő piramisok

Felmerült annak lehetősége, hogy ezek a feltáratlan valamik, Egyiptom özönvíz előtti civilizációjának maradványai.
 

Az özönvíz története Dél-Amerikától Indiáig minden ősi kultúrában megtalálható.  A többféle variációban lejegyzett mondák szerint hosszas esőzések után hatalmas áradás öntötte el a földet, amely mindent elpusztított.  Néhány kiválasztott ember megmenekült, akik újra benépesítették a szárazra kerülő területeket.
Egy nagy ősi áradás nyomai sok helyen fellelhetők, de a tudomány még nem vizsgálta ezek esetleges világméretű összefüggéseit.

 

Amennyiben bebizonyosodik, hogy ezek a halmok valóban mesterséges építmények és az ismert egyiptomi civilizáció előttről származnak, akkor át kell írni Egyiptom történetét.

Műholdkép és a két nagyobb domb, a körbefutó vízszintes bemélyedéssel

A cikk a Boldognapot.hu adatai alapján készült

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol