.

Nem volt elég a koronavírus, újabb veszélyekkel riogat a médiaA médiának az a dolga, hogy hitelesen tájékoztassa a széles tömegeket a világ eseményeiről. Valahogy az utóbbi időben ez a hitelesség abban merült ki, hogy naponta sorolták fel a koronavírushoz köthető halálesetek számát.

 
 
Miután az emberek észrevették, hogy ez a vírus nem szed több áldozatot, mint egy alapos influenzajárvány, nem értik miért kellett a világgazdaságot ilyen mértékben visszafogni. A média nem keresgéli a túlzásba vitt koronavírus pánik mélyebb okait, inkább keres olyan új témákat, aminek nyomatékos és sokszori hangoztatása után megint lehet félni valamitől. A félelemben tartott  társadalmat lehet kordában tartani. Ilyen állapotban zokszó nélkül fogadja el akár a személyes szabadságát korlátozó intézkedéseket is. 
Ezen új, riogató lehetőségeket, a Deutsche Bank Henry Allen által vezetett elemzői csapata hozta nyílvánosságra. Ezek a média számára felkínált témáknak tűnnek, amelyekből az éppen aktuális helyzet szerint lehet majd válogatni. Az aktuális helyzetről, (hogy éppen mitől kell félni), majd  a politika határozik és meghozza az általa helyesnek vélt intézkedéseket, (természetesen az állampolgárok érdekében) olyanokat is amiket jelenleg elképzelni sem tudunk.
 

Az, hogy csak egy rendelet és minden a feje tetejére állhat, pontosan ez a koronavírus járvány mutatta meg. Február végén, március elején elképzelni sem lehetett a személyes szabadság és a gazdasági élet ilyen mérvű korlátozását.


A médiának és a politikának négy riogató opcióból lehet válogatni a  MarketWatch beszámolója szerint..  


Az elemzést készítői szerint a négy esemény közül bármelyik 1:3 eséllyel (ami elég nagy valószínűséget jelent)  bekövetkezhet, de az is elképzelhező, hogy egy időben több csapás is éri az emberiséget.

Az elemzők az alábbi eseményekre látnak esélyt:
  • egy több mint 2 millió halálos áldozatot követelő influenzajárvány (a mostani koronavírus-járvány eddig közel 450 ezer halottat követelt),
  • egy világszinten katasztrofális következményekkel járó vulkánkitörés,
  • egy nagy napkitörés,
  • egy globális háború.

Az úgy látják, hogy két évtizedes időtávon ezen események bekövetkeztének a valószínűsége már 56%. A földrengéseket nem tartalmazza adatelemzésük, ezeket helyi eseményként sorolták be.

A jelentős napkitörés talán a leginkább meglepő a listán, mivel ilyen már régen következett be, és nem nagyon van szó róla. 1859 óta nem volt rá példa, egy tanulmány azonban 12%-ra teszi a valószínűségét, hogy a következő évtizedben bekövetkezik, a következő 40 évben pedig több mint 40% ez.

Elsősorban az elektromos rendszerekben tenne óriási, lassan helyrehozható károkat, tönkretéve a gazdaság működéséhez nélkülözhetetlen infrastruktúra egy részét az egészségügytől a GPS-alapú közlekedésig. - írja a portfólió.hu 
 

A felsoroltak ellég rémisztő lehetőségek, amelyek elkerülésének indoklásával a társadalom sok minden megszorító intézkedést hajlandó elviselni
 


P.R.


 


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china