.

Nem termett elég Spanyolországban, üresek a züldséges polcok Angliában 

A szokatlanul hideg január komoly zöldséghiányt okozott Nagy-Britanniában. A brit szupermarketek ilyentájt Spanyolországból szokták beszerezni a friss zöldséget, de az időjárás miatt ott most komoly áruhiány adódott


Több szupermarketláncnál fejadagokat vezettek be  A Tescókban egy vevő maximum három fej jégsalátát vehet, a Morrisonsnál pedig a brokkolivásárlást is korlátozták. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy decemberben a cukkini volt hiánycikk.

A Tesco egyik szóvivője szerint azért kellett bevezetni a fejadagokat, hogy boltjaikban ne keletkezzen teljes áruhiány. A brit közösségi médiában terjedő fényképek alapján ezt nem nagyon sikerült elkerülni, özönlenek a fotók az üres zöldségespultokról - írja a 444.hu.

A helyzet ráadásul súlyosbodhat, miután a januári hideg miatt hat-nyolc hétig egyáltalán nem érkezhet salátautánpótlás Spanyolországból. A BBC beszámolói szerint már most is szinte kizárólag Európán kívülről, jellemzően Kaliforniából importált salátát kapni.

A spanyol zöldség-gyümölcs exportszövetség, a FEPEX tájékoztatása szerint viszont a leveles zöldségek ellátásában egészen áprilisig fennakadások várhatók, ami egész Európára kiterjedhet, hiszen télen az európai zöldségellátmány 80 százaléka a spanyolországi Murcia környékéről érkezne.


MTI.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol