.

Néhány olyan archeológiai felfedezés, amelyekről alig lehet manapság hallani

Szerző: Száraz György
 

Sok meghökkentő felfedezéssel ajándékozott meg bennünket az elmúlt időszak. Ezek közül néhány érdekesebb.

 

Mexikó, Teotihuacan, a Nap-piramis alatt higany-folyót találtak

3.1

Forrás: http://www.ancient-origins.net

Mexikóban járunk, egészen pontosan Teotihuacan-ban a Tollaskígyó Temploma alatti rejtélyes alagútban, ahol a régészek egy folyékony higany-folyót fedeztek fel, melynek útja az Istenek Városa uralkodóinak sírjához vezet. A járat mennyezetét fémpor borítja, mely különös derengéssel veri vissza a fényt, szinte éjszakai égboltot varázsolva a kíváncsiskodó feje fölé. Valaha, amikor fáklyákkal haladtak végig itt a beavatottak, a fémpor szemcséi csillagokként elevenedtek meg. Érdekes, hogy a jelenséghez felhasznált magnetit és a pirit nem található meg a környéken, mégis a készítők fontosnak találták, hogy ezekkel az anyagokkal keltsenek misztikus hatást. Hát, sikerült nekik.

Egyéként 150 méterrel a Tollaskígyó Temploma alatt a kutatók 50000 rejtélyes tárgyat fedeztek fel az állati csontoktól a fémgolyókig! Vajon mi minden történhetett ebben a föld alatti világban, amit szándékosan úgy alakítottak ki és minden bizonnyal arra használtak az i.sz. 2-5. században, hogy a látogatóban a túlvilág benyomását keltse?

 

A gízai Nagy Piramisról készül hő-térkép rejtélyes anomáliákat leplezett le

3.2

Forrás: pyramidales.blogspot.com

Sokan sokféleképpen próbáltak már behatolni az ókori – szerintem inkább prehistorikus – világ fennmaradt csodájába. Nemrégiben termikus mérésekkel próbálkoztak.

Ahogyan az emberi testről, úgy egy piramisról is képes a tudomány hő-térképet készíteni, ha nagyon akar. Ezúttal egy újabb enigmára bukkantak a kutatók, midőn egy ismeretlen termet rajzolt ki eléjük a szkenner, illetve a hő-kamera. A piramis három köve ugyanis magasabb hőmérsékletűnek mutatkozott a szomszédos társaiknál.

A differencia szignifikáns volt: 6 Celsius fok! Várjuk a fejleményeket…

 

Egy hatalmas spirál alakú építményt és tornyokat fedeztek fel Angkor Wat-ban

3.3

Forrás: http://extrastory.cz/

A világ egyik legmisztikusabb templomában járunk, Angkor Watban, ahol a legfrissebb leletek szerint a komplexumot egy másfél kilométer hosszú „rejtélyes építmény” határolja.

Nyolc eltemetett tornyot és egy óriási spirál alakú struktúrát tártak fel a kutatók a kambodzsai dzsungel temploma alatt.

A Nagy Angkor Projekt névre keresztelt kutatás során kiderítették, hogy a templomegyüttes sokkal nagyobb, mint korábban hitték. Ráadásul az is világossá vált a szakértők előtt, hogy a komplexumot annak déli oldalán egy „egyedülálló és masszív építmény” határolja.

 

Stonehenge köveit először Wales-ben állították fel

3.4

Forrás: https://hu.pinterest.com

A hír módfelett meglepő. Mindenesetre egy kutatócsoport olyan bizonyítékokat talált, amelyek szerint Stonehenge „kékköveit” valójában 500 évvel azelőtt bányászták ki, hogy azokat a mai Wiltshire-i helyükre illesztették volna. Ebből pedig az következik, hogy az általunk ismert mai Stonehenge egy második generációs megalit.

A tudósok már régóta tisztában vannak avval, hogy a Stonehenge belső patkóját alkotó kékkövek a Pembrokeshire-i Preseli-hegységből származnak, ami durván 150 mérföldre fekszik a Salisbury-fennsíktól.

Az uralkodó teóriákkal szembehelyezkedve egyes kutatók most azt állítják, hogy a brit prehistorikus emlékművet először Walesben állították fel. A tudósok olyan közel azonos köveket találtak, melyeket az ősi építők ugyan kifejtettek, de valamilyen oknál fogva hátrahagytak. A kutatók egyebek mellett olyan héj- és faszén-maradványokat is találtak a bányászok tábortüzében, amelyeket radiokarbonos vizsgálat alá vetették annak megállapítására, hogy vajon milyen időszakban dolgoztak ott kőfejtők. Így jutottak a fenti következtetésre.


Forrás: boldognapot.hu

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol