.

A nagyhal megeszi a kishalat A mondás különösen igaz arra a felvételre, amin egy tüskéscápa lóg ki egy kifogott homoki tigriscápa szájából.

Az emlékezetes fotót a Delaware Egyetem munkatársai készítették. A kutatók azért fogtak ki tigriscápákat, hogy jeladóval lássák el őket, így követve vándorlásaikat.

Csalinak egy úgynevezett atlanti menhaden (Brevoortia tyrannus) nevű halfajt választottak, ami nem csak a tigriscápának, hanem a tüskéscápának (Squalus acanthias) is kedvelt csemegéje. Ezért történhetett, hogy a horogra nem a keresett tigriscápa, hanem egy 1 méter hosszú tüskéscápa harapott rá először.Nem sokáig örülhetett szerzeményének, rögtön ezután egy tigriscápa bukkant elő a vízből, és lenyelte a csalira ráharapott tüskéscápát.A jóllakott, opportunista csúcsragadozót ezt követően kiemelték a vízből és jeladóval látták el.

FORRÁS: UNIVERSITY OF DELAWARE ORB LAB

A homoki tigriscápák (Carcharias taurus) a nagyobb cápafajok közé tartoznak, akár 3 méteresre is nőhetnek. Bár félelmetes ragadozók, nem jellemző, hogy emberre támadnának.

(Live Science) 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol