.

Most 260 ezer euróért vehető egy egy komplett spanyol faluEladásra kínálnak egy teljes spanyol falut

A tulajdonosa a 2000-es évek elején turisztikai központot álmodott Salto de Castróba, de az eurózóna válsága közbeszólt.

Mindössze 260 ezer euróért (104,5 millió forint) árulnak egy falut Spanyolországban. A portugál határ közelében, Madridtól nagyjából három órányi autózásra fekvő Salto de Castro 44 házból áll, van benne templom, iskola, szálloda, uszoda és egy csendőrlaktanya is. Lakói azonban nincsenek.

        

BBC cikke szerint a település több mint három évtizede lakatlan. A kétezres évek elején vásárolták meg, a vevő azt tervezte, hogy turisztikai központtá alakítja, az eurózóna válsága azonban keresztbe tett neki. Az oldalon, ahol a falut hirdeti, a nyolcvanas éveiben járó tulajdonos azt írta: azért döntött az eladás mellett, mert nem tudja kigazdálkodni a karbantartási költségeket.

A hirdetése egy hete került fel az oldalra, és azóta több mint 50 ezren kattintottak rá. Ronnie Rodrígues, az eladót képviselő Royal Invest munkatársa szerint 300-an már meg is keresték: akadnak érdeklődők Oroszországból, Franciaországból, Belgiumból és az Egyesült Királyságból is. Egyvalaki már foglalót is fizetett.


Ronnie Rodrígues

Salto del Castrót az Iberduero nevű energiavállalat építtette, hogy ott helyezze el a közeli beruházásán dolgozó munkásait és családjukat. A lakosok, miután elkészült a munka, elköltöztek, a falu az 1980-as évek végére teljesen kiürült.

Korábban már megpróbálták eladni a települést, akkor 6,5 millió eurót vártak érte, mivel azonban elmaradtak az érdeklődők, a benne álló épületeket pedig megrongálták az idők során, az ár jelentősen csökkent. A most kért összegből Madrid vagy Barcelona jobb részein egy egy hálószobás lakást lehet megvásárolni.

Akárki is lesz az új tulajdonos, mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia, ha továbbra is turistaparadicsom létrehozása a célja, a hirdetés szerint ugyanis nagyjából 2 millió eurót kell majd a falura költeni, hogy rentábilissá lehessen tenni.

Forrás:  https://www.bbc.com/news/world-europe-63586271

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol