.

Mit rejt az Antarktisz jege?Antarktisz napjainkban a Föld utolsó titokzatos kontinense, amelyől sokáig még azt sem tudták, hogy létezik, most meg rejtélyes struktúrák bukkannak ki a jég alól.

 

A hivatalos álláspont szerint ezt a piramist a természet erői hozták létre

A Föld déli pólusát is magában foglaló kontinens különös találgatásokra ad okot. Napjainkba különös struktúrák bukkannak elő a jég alól.
Már a német Harmadik Birodalomnak is felkeltette érdeklődését a déli kontinenes és 1938-ban egy részét magáénak tekintve egy titokzatos (katonai? tudományos?) telepet hozott létre rajta.  1947-ben az USA  kutató expedíciót indított, a terület részletes feltérképezésére, de ez a tudományos expedíciói inkább egy intervenciós hadseregre hasonlított, mint egy kutató expedícióra. Máig megmagyarázatlan,hogy, alig másfél hónap után miért távozott dolgavégezetlenül az 4700 katona, 16 hajó, (köztük egy repülőgép hordozó anyahajó). Az expedíció vezetőjének, Byrd admirálisnak jelentését 100 évre titkosították.  Az utóbbi időben magas rangú politikai vezetők, (novemberben Jhon Karry amerikai külügyminiszter és KIrill az oroszok legfőbb pátriárkája) antarktiszi látogatása ejtette gondolkodóba az összeesküvés elméletek híveit..

Antarktiszról sokasodnak a különös feltevéseken alapuló publikációk. Az egyik ilyen cikk a világtitkai interenetes honlapon jelent meg, melynek változtatás nélküli szövege alább olvasható
 

Jégbe zárt Atlantisz? Különleges dómszerű struktúrákat látni egy Antarktiszról készült műholdfelvételen


Egy korábban a NASA által készített, Google Earth felvételen bukkantak rá azokra a szabályosnak tűnő, dómszerű alakzatokra, melyek úgy tűnnek, mintha egy nagyobb, mesterséges struktúra maradványai lennének.

Az ovális alakú épület akkora méretű, hogy ezeken a műholdas felvételeken is jól kivehető, amint a részletei felbukkannak az egyre olvadó jég alól.

Sokak szerint ez egybefügg azzal a különös teóriával mely szerint az Antarktisz jege alatt bújhat meg az elveszett Atlantisz.

Korábban is találtak már érdekes, mesterségesnek tűnő struktúrákat a jég alatt, illetve a hóban. 


A korábbi műholdas felvételek tanulsága szerint például hatalmas piramisok maradványai látszanak már ki a hó és jég világa alól. Mindezt annak ellenére, hogy jelenlegi ismereteink szerint az Antarktiszon egyetlen civilizáció sem élt.

Ugyan egykoron zöld, erdőkkel és sűrű növényzettel ellátott kontinens volt, már évmilliókkal ezelőtt megfagyott. Mégis fennmaradtak olyan térképek – mint amilyen Piri Reis térképe – melyek még eredeti körvonalaival ábrázolják a kontinenst, mielőtt arra a jégpáncél rátelepedett volna.

Elveszett kultúra olvadhat ki a jég alól

Egy egész elveszett kultúra lehet a jég alatt, ugyanis a korábbi népek még ismerték ezt a kultúrát. Több hasonló térkép is úgy ábrázolja az Antarktiszt, mint egy mesés, termékeny földrészt.

Az a tény is az Atlantisz vonalat erősíti, hogy a legendás kultúra soha nem került elő annak ellenére, hogy már mindenhol kutatták

Az Antarktisz, mint lehetőség először a náci németeknek jutott eszébe, akik úgy hitték, Atlantiszön élt az árja faj elődje és úgy sejtették, hogy az Atlantisz az Antarktisz jege alatt lehet.

A most megtalált struktúra legalább 121 méter hosszú, és jól láthatóak a fagyott jég és hó alól kiemelkedő falmaradványok.

A kép illusztráció

Hogy pontosan mi lehetett ez az épület, azt nem tudni, de tisztán kivehető, hogy ez nem természetes geológiai folyamat eredményeként jött létre.

Talán egy még mélyebben fekvő elveszett város maradványai kerülhettek felszínre, mely egy elveszett - atlantiszi - kultúrának a nyomait rejtheti.

Több gigavárost is rejthet az Antarktisz

Ugyanakkor a szkeptikusok természetesen próbálnak - mint mindig - ésszerű magyarázatot találni a dologra. Egyesek úgy vélik, hogy talán a jégpáncél felszínén dúló rendszeres szelek hordták össze ilyen alakúra a területen a hó és jég hordalékot.

Azonban ilyen szabályosan összehordott struktúrát nem lett volna szabad alkotniuk, és nem is találunk hasonlót a bolygón.

Valamint nem szabad elfelejteni, hogy az ehhez hasonló jelenségek rendszerint nagyon éles határvonallal rendelkező, rövid és vékony alakzatok.

Az Antarktisz alatt elterülő óriási elveszett kultúra, és azok jégbe temetett városainak legendája már évek óta egyre erőteljesebben kering a közvéleményben.

A nácik tudtak róla?

Szintén eme felvetéshez tartozik, hogy a nácik tudtak róla. A második világháború végét követő években már sokak szerint biztosak voltak benne, hogy a jég alatt rejtőzhet Atlantisz.
 

Azért is akarták annyira megtalálni, mert azt feltételezték, hogy olyan ősi technológiákat használhattak, melyek még napjainkban is hasznára válna az emberiségnek.

Állítólag a legendás náci bázis is azért lett létesítve mélyen a jég alatt, hogy odalent a bázisról indulva hatalmas fúrópanelekkel tárják fel ezt az elveszett kultúrát, és annak maradványait.

A vilag titkai


Az idézett szöveg forrása: avilágtitkai

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol