.

Miamiban 150 millió dollárért árulja telkét Julio IglesiasNoha a spanyol énekes hírneve az utóbbi években mintha kissé megkopott volna, azért karrierje során csak eladott 350 millió (!!) lemezt és (ami a mi szempontunkból még fontosabb) az ebből befolyó nem kis összeget kitűnően fektette be.

A 73 éves Julio Iglesias minden idők legsikeresebb európai énekese, és ha ez nem lenne elég, a könnyűzene történetében is a TOP10-ben van az eladott lemezek számát tekintve. 

Összesen 350 millió lemezét vásárolták meg a rajongók (14 nyelven), ami 2600 arany- és platinalemezt hozott neki. Karrierje során állítólag körülbelül 5000 koncertet adott összesen 60 millió ember előtt.

Azért ez így elég izmos eredménysor, de a jelek szerint Julio Iglesias üzletembernek sem utolsó. Most például négy, összesen 3 hektáron elterülő, egybefüggő óceánparti telket árul a Miamiban található Indian Creek Islanden 150 millió dollárért.

1_434.jpg

A rendkívül exkluzív szigetre egyetlen (saját rendőrsége által erősen őrzött) bejárat vezet, és kevesebb, mint 100 lakosa van, ami nem csoda, hiszen csupán negyven óceánparti ház áll rajta, melyek egy golfpályát vesznek körül. 

A négy egybefüggő telek tehát igen komoly értéket képvisel, pláne, hogy saját kikötő, és a Biscayne öbölre tekintő panoráma is jár mellé. 

Julio Iglesias a telkeket a gyerekeinek (köztük ugye a szintén világhírű énekesnek, Enrique Iglesiasnak) szánta, ám mivel ők időközben már letelepedtek a világ különböző pontjai, most úgy érezte, itt az idő eladni a birtokot.

A négy telekből kettő az ezredforduló környékén már az övé volt, a harmadikat 2012-ben vette meg 14,8 millió dollárért, míg a negyedik 2014-ben került a birtokába 21,6 millióért. 

Ha ez nem lenne elég, van egy ötödik ingatlanja is a szigeten, ezen egy felújított udvarház is áll, ezt 2008-ban vásárolta 7 millió dollárért. Ezt nem adja el, mert évente mintegy két hónapot itt tölt.

Noha a 150 millió dolláros ár elsőre lélegzetelállító, ha jobban belegondol az ember, egy ingatlanfejlesztőnek nem is olyan rossz üzlet. Egyrészt egybefüggő telkekről van szó, ami alaposan megdobja az értékét, másrészt tényleg valami nagyon exkluzívat lehet építeni rá. 

A szomszédok sem akárkik, hiszen a sziget lakosai között amerikaifoci-klubok tulajdonosai, volt profi sportolók, modellek is vannak, de itt élt egészen a közelmúltig a szupermodell Elle Macpherson, valamint az évtized elejéig Beyoncé és Jay-Z is.

(Fotó: coldwellbankerhomes.com)


Forrás: gazdagisztan

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol