.

Mi lesz veled Európai Unió?.Ha még egy Brexithez hasonló esemény történik, az Európai Unió megszűnik, mondta Jim Mellon, a Burnbrae Group elnöke, aki helyesen jelezte előre a legutóbbi gazdasági recessziót.


A Sputnik hírügynökségnek adott interjúban a Burnbrae Group elnöke Jim Mellon annak a messzemenő következményeire figyelmeztetett, ha bármely tagállam kivonulna az Európai Unióból.
 

Jim Mellon

A Burnbrae Group Limited egy magántőke és kockázati tőke cég, amely készpénz termelő beruházási, új és izgalmas start-up vállalkozásokra és a feltörekvő piacokra szakosodott, a Bloomberg szerint.

A Mellonnal készült interjúra a legfrissebb jelentések fényében került sor, melyek szerint az Európai Központi Bank monetáris politikája egyre inkább vitatott kérdéssé válik és azzal fenyeget, hogy darabokra zúzza az eurózónát.


Jim Mellon teljes mértékben osztja ezeket a félelmeket, aki világossá tette, hogy csak idő kérdése az eurózóna összeomlása.

"Egy bizonyos ponton az euróövezet, amely egy sor eltérő gazdaságot foglal magában összeomlik, és a nagy kérdés az, hogy mikor fog megtörténni," - mondta Mellon, aki nem zárja ki, hogy a felbomlásra az elkövetkező öt évben sor fog kerülni.

Hozzátette, hogy "a helyzet továbbra is szörnyű," és ha Olaszország vagy Görögország elhagyja az euróövezetet, elmondása szerint ezt egy "abszolút mérhetetlen gazdasági káosz fogja követni egész Európában."


Ebben a tekintetben óva intett minden új Brexithez hasonló forgatókönyvtől, melynek során a brit választók többsége "igent" mondott arra, hogy országa kivonuljon az EU-ból az elmúlt évben tartott népszavazáson.

"Ha még egy ország elhagyja az Európai Uniót, akkor vége lesz," - mondta Mellon.

Mivel a görög és az olasz gazdaság továbbra is instabil, a szabályozó hatóságok várhatóan ultra laza intézkedéseket fog hozni, többek között alacsony-negatív kamatokat és jegybanki készpénz injekciókat ebben az évben.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy a kiterjedt gazdasági stagnálás és a dezinflációs fenyegetések tartósak lesznek a blokk gazdaságában.

Ez egyben rontja a pénzügyi feltételek régóta várt normalizálásának reményeit, melyre Németországnak és Franciaországnak, a sikeresebb gazdaságok blokkjának szüksége van ahhoz, hogy továbbra is virágzóak maradjanak.

Pénzügyi szakértők szerint egy ilyen helyzet komoly kihívást jelent az euróövezet belső kapcsolatai számára, és végül több nemzet esetében kilépési hangulatot eredményezhet az egész blokkban.

Ez a szörnyű előrejelzés azon félelmek közepette született meg, hogy az EU egységes valutájának közelgő összeomlása várható.

Trump elnök kijelölt EU nagykövete - Ted Malloch professzor - szerint ez a forgatókönyv a következő 18 hónapban bekövetkezhet.


újvilágtudat

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol