.

Meglepő városi kisautó a SEAT-tólA SEAT az idén Barcelonában tartott Mobil Világkongresszuson fedte fel a városi mobilitás jövőjéről szóló elképzelését, a Minimó koncepcióautó bemutatásával.

A teljesen elektromos négykerekűt a városi vezetés kihívásainak kielégítésére, a városba behajtó autókat szabályozó egyre szigorúbb kibocsátási előírásokra, a parkolóhelyek hiányára tervezték.

 
 
A bemutatón nem a jármű technikai adatait emelték ki inkább a városi közlekedésben hasznosítható előnyeit.
A 2,5m hosszú és 1,24 m szélességű gépkocsi elég kompakt ahhoz, hogy átvágjon még a legzsúfoltabb városi utcákon is, és a legkisebb parkolóhelyekre is beférjen. Ezek a kompakt méretek teszik lehetővé, hogy a jármű mindössze 3,1 m2-re csökkentett területet fedjen le, sokkal kisebbet, mint egy hagyományos városi autó (kb. 7,2 m2)
A zárt felépítés, a motorkerékpárokhoz viszonyítva nemcsak az elemektől védi az utasokat, hanem javítja a biztonságot is. A jármű praktikus lehetőség a városi közlekedésre.
 
 
„A Minimó tervezése megmutatja, hogyan értelmezzük a városi mobilitást: a hatékonyságot, a magas értéket és a költségmegtakarítást ötvözzük a vibráló dizájnnal. A Minimó megmutatja, hogy az elektromos és megosztható járművek is lehetnek szórakoztatók  és stílusosak. A dizájn számít, jobban mint bármikor” mondta Alejandro Mesonero, a SEAT tervezési igazgatója.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol