.

Már a WHO-ban sem látják helyesnek a lezárások politikáját a COVID elleni védekezésbenLezárásokat alkalmaztak a koronavírus elleni védekezésre szerte a világon. Most egy vezető WHO tisztviselő kérdőjelezte meg a lezárások sikerét, számolt be róla a vezető ausztrál hírportál, a News.Com.Au.


Az Egészségügyi Világszervezet megváltoztatta eredeti álláspontját, és felszólította a világ vezetőit, hogy állítsák le országaik és gazdaságaik lezárását.

Üres utak, bezárt üzletek Madridban

Dr. David Nabarro a WHO különmegbízottja október 8-án felszólította a világ vezetőit arra, hogy vessenek véget annak, hogy a koronavírus "elsődleges ellenőrzési módszerének a lezárásokat használják".

Azt is állította, hogy az egyetlen dolog, amit valóban elértek, az a szegénység volt, 

"A lezárásoknak csak egy következménye van, amelyet soha nem szabad lekicsinyelni, és ez az, hogy a szegény embereket sokkal szegényebbé teszi," - mondta.
 
"Mi az Egészségügyi Világszervezetben nem támogatjuk a lezárásokat, mint a vírus elleni védekezés elsődleges eszközét," - mondta Dr. Nabarro a The Spectatornak.

"Az egyetlen eset, amikor úgy gondoljuk, hogy a lezárás indokolt, az az, hogy időt szánunk az átszervezésre, az újracsoportosításra, az erőforrások újbóli kiegyensúlyozására, a kimerült egészségügyi dolgozók védelmére, de nagyjából inkább nem tennénk."

Dr. Nabarro a lezárásokkal kapcsolatos fő kritikája a globális hatást érintette, elmagyarázva, hogy a szegényebb gazdaságokra közvetett hatást gyakoroltak.

"Csak nézzük meg, hogy mi történt például a Karib-tengeren vagy a Csendes-óceánon az idegenforgalmi ágazattal, azért mert az emberek nem mennek szabadságra," - mondta.

"Nézzük meg, mi történt a kisgazdákkal a világ minden táján. Nézzük meg, mi történik a szegénységi szinttel. Úgy tűnik, hogy jövő évre megduplázódhat a világszegénység. Lehet, hogy legalább megduplázódik a gyermekek alultápláltsága."
 
Melbourne lezárását a világ egyik legszigorúbb és leghosszabb intézedésének nevezték. Spanyolország márciusi lezárásakor az emberek csak akkor hagyhatták el a házaikat, ha a háziállataikat meg kellett sétáltatniuk. Kínában a hatóságok lezárták az ajtókat, hogy megakadályozzák az embereket abban, hogy elhagyják az otthonaikat. A WHO szerint ezek a lépések nagyrészt feleslegesek voltak.

Ehelyett Dr. Nabarro a vírus visszaszorításának új megközelítését javasolja.

"És valóban, a világ minden vezetőjét arra szólítjuk fel, hogy ne használják a lezárást elsődleges ellenőrzési módszerként. Fejlesszenek ki jobb rendszereket erre! Dolgozzanak együtt és tanuljanak egymástól!"

Üzenete időszerű. Mostanra a világ számos egészségügyi szakértője összeállt, és a múlt hét elején a koronavírus lezárások megszüntetésére szólítottak fel.

Létrehoztak egy petíciót, a Nagy Barrington Nyilatkozatot, amely szerint a lezárások "helyrehozhatatlan károkat okoznak".

"Fertőző betegségek epidemiológusaként és közegészségügyi tudósként komoly aggodalmaink vannak a jelenlegi COVID-19 politikák, intézkedések káros testi és lelki egészségre gyakorolt hatásaival kapcsolatban," - olvasható a petícióban, amely magyar nyelven is elérhető.

https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-hungarian/
az eredeti ckk itt olvasható

"A jelenlegi lezárási és korlátozási politikák pusztító hatással vannak a rövid és hosszú távú közegészségügyre, a szociális és gazdasági károkról nem is beszélve."

A petíciót eddig több mint 12000 egészségügyben dolgozó orvos és tudós írta alá, melyet Sunetra Gupta, az Oxfordi Egyetem, Jay Bhattacharya, a Stanfordi Egyetem, és Martin Kulldorff, a Harvard Egyetem tudósa hozott létre.

Amikor a petícióval kapcsolatban kérdezték, Dr. Nabarro csak jót mondott róla. "Gupta professzor egy igazán fontos pont," - mondta.

Forrás: ujviláhtudat
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china