.

Már sofőr sem kell a TesláhozValódi mérföldkő a Tesla életében, hogy Elon Musk a napokban bejelentette: készen van a technológia, amivel 100 százalékban önvezetők lesznek a Teslák. A gép az eddigieknél 40-szer erősebb processzort – és persze számos érzékelőt – kapott, így nem csoda, hogy sikerült nyugdíjazni a robotpilótát.

A bejelentésre az egész világ felkapta a fejét, Elon Musk pedig nem az az ember, aki csak úgy bizonyíték nélkül beszélne a levegőbe. Éppen ezért készítettek egy videót is arról, hogyan működik az önvezető Tesla.

A gép először is kiáll a garázsból, majd felveszi a sofőrt. Ő azonban már csak nevében sofőr: azért kell a volán mögött ülnie, mert a törvények értelmében egyébként nem mehetne ki a közútra olyan autó, amiben nincs sofőr. Az autó ezek után végigmegy jó néhány kereszteződésen, bekapcsolódik a forgalomba majd végül a célállomásnál kiteszi a sofőrt, hogy utána elindulhasson parkolóhelyet keresni.

 

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/188105076" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>


A terevek szerint az új technológiát minden új Teslába – legyen az Model S, X vagy 3 – beszerelik, amivel átlagosan 8 ezer dollárral drágulnak majd az autók. A videót elnézve viszont abszolút megéri.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol