.

Malaga belefullad a szemétbeEgyre csak gyűlik a szemét a dél-spanyolországi Málaga utcáin, ahol a városi köztisztaságért és szemétszállításért felelős cég dolgozói már nyolc napja sztrájkolnak.


A szemeteskukák és konténerek már a tiltakozó akció elején megteltek, mostanra pedig óriási halmok lettek az otthagyott teli szemeteszsákokból. Az önkormányzat szerint több mint 3500 tonnányi hulladék halmozódott fel az utcákon.

A helyiek egyre nehezebben viselik a helyzetet. A zsákok kiszakadnak, a szemét akadályozza a közlekedést, ráadásul az időjárás is szeles, messzire viszi a szemétkupacok bűzét – panaszkodnak.

A turizmusban dolgozók attól tartanak, hogy a 13 nap múlva kezdődő húsvéti nagyhét idején kedvesebb látogató jön, ha az ügy nem oldódik meg hamarosan.

Francisco de la Torre polgármester kedden úgy döntött, hogy a város ideiglenesen megbíz egy céget a takarítással a kritikus területeken, ahol a hulladék például tűzveszélyes lehet.

A munkavállalók azért sztrájkolnak, mert azt szeretnék, ha az új, 2017-ig szóló kollektív szerződésben visszakapnák azokat a juttatásokat, amelyek 2012-ig, a megszorítások előtt megillették őket. A vitás pontok közé tartoznak a pihenő- és szabadnapok, illetve a teljesítmény díjazása.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol