.

A magyar befektetők is aggódhatnak az amerikai tőzsdék zuhanása miatt
Sokak szerint komoly szakadással indul majd útjára a négynapos ünnep utáni tetszhalott állapotból a BUX - itthon ugyanis csak a forint árfolyama tudta lereagálni az amerikai tőzsdék 2011. óta legnagyobb zuhanását.


A szakértők szerint nagyon komoly zuhanással konfirmálhatja majd hétfő reggel a Budapesti Értéktőzsde azt a tényt, hogy kimaradt a világ, de elsősorban Amerika kétnapos zuhanásából. Mint az ismert, a 2008-as válság óta nem látott méretű zuhanás volt az Egyesült Államokban, a Dow Jones index egyetlen nap alatt, pénteken 530 pontot zuhant – ilyen szintű egynapos mélypont 2011-ben volt utoljára.

A pánikot már pénteken lereagálták az európai börzék: a német DAX 2,95, a CAC 3,2 százalékos mínuszt hozott össze, bár ekkor még messze volt a drámai pénteket lezáró csengetés New Yorkban.

A nagyobb gondot az jelenti, hogy az elmúlt hét egésze mélyen mínuszos volt: a Dow és az S&P 500 5,8, míg a Nasdaq Composite 6,8 százalékos veszteségben állt meg a heti összevetésben. Ha ezt nézzük, Európa akár már hétfőn felfelé fordulhat, hiszen a heti teljesítménye még durvább lett: Frankfurtban 8 százalékos mínuszt könyveltek el, a párizsi CAC-40 3,2 százalékos mínuszban állt meg, míg a londoni FTSE boldog lehet a maga 5,2 százalékos mínuszával.

A forint már egyértelműen megérezte a pánikot: vasárnap délben 314 forint környékén állt a jegyzés az euróval szemben, ilyen kiugrásra utoljára a görög válság csúcsán, július első napjaiban volt példa...

A Budapesti Értéktőzsde hivatalos indexe, a BUX még 0.54 százalékos emelkedéssel, 22120,26 ponton zárt szerda délután, de azóta sok minden történt

privatbankar.hu

Kapcsolódó cikkek:   Elkezdődött? Mély veszteségben az amerikai tőzsde
                               Ejött a reggel, vége az amerikai álomnak
 
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol