.

Levegőből állít elő benzint az Audi
Nem szennyezi a környezetet az Audi szintetikus benzine


A szintetikus gázolaj után benzint is elő tudott állítani a német autógyártó kőolaj nélkül.

Az Audi szintetikus üzemanyaggal foglalkozó részlege nagy előrelépést ért el, ugyanis sikerült elkészíteni az e–benzinnek hívott szintetikus benzinből az első adagot. A Global Bioenergies segítségével előállított mesterséges benzin kőolaj felhasználása nélkül, a levegő szén-dioxidjából, vízből és biomasszából készült. Nincs benne kén és benzol, így rendkívül tisztán ég, az izo-oktánszáma ráadásul kivételesen magas, 100-as értékű. Ez lehetővé teszi, hogy nagy kompressziójú motorok hatékony üzemanyaga legyen.

A következő lépés az lesz, hogy az előállítási folyamatból kihagyják a biomasszát, így csak levegő szén-dioxidjából, vízből, hidrogénből és napenergiából készül majd az üzemanyag.

Az e-benzin nagy előnye, hogy elégetésével nem növeljük a légkör szén-dioxid tartalmát, mivel az előállításához felhasznált szén-dioxid eleve a légkörből származik, vagyis a folyamat szén-dioxid semleges.

„A Global Bioenergies sikeresen demonstrálta az Audi e-benzin előállításának életképességét. Ez egy nagy lépés az Audi e-üzemanyag stratégiájában” – nyilatkozta Reiner Mangold, az Audi fenntartható termékek fejlesztésével foglalkozó részlegének vezetője. Az Audi már jelenleg is előállít szintetikus metánt (e-gáz) ipari felhasználásra, ezzel párhuzamosan folyik az e-etanol, az e-gázolaj és az e-benzin fejlesztése.

autoszektor.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol