.

A legolcsóbb házbérlés SpanyolországbanHIHETETLENÜL OLCSÓN BÉRELHETÜNK KI EGY EGÉSZ HÁZAT EBBEN A SPANYOL FALUBAN
 
Spanyolországnak évek óta problémát jelent, a vidék elnéptelenedése. A fiatalok vidékről a nagyvárosokba költöznek, ami azt eredményezte, hogy az elmúlt 50 évben a vidék lakossága közel 30 százalékkal csökkent. A jelenség annyira megszokott már, hogy az elnéptelenedett területeknek még nevet is adtak: la España vacia, vagy üres Spanyolország.

Letur egy hangulatos, dombtetőn fekvő történelmi falu Albacete régióban


A folyamat visszafordítása érdekében az egyik dél-spanyolországi település drasztikus lépésekre szánta el magát. Az Albacete tartományban található Letur rendkívül olcsón adja bérbe az üresen álló házakat vállalkozóknak vagy távmunkában dolgozóknak – ezzel csábítanák a városba a lakosokat.

De mégis milyen árakról beszélünk? Havi 340-350 euróról van szó (134-138 ezer forint), de ennyiért nem egy egyszobás kis lyukat bérelhetünk, hanem 2-3 hálószobás házakat.

Letur vonzereje pedig nem csak abban rejlik, hogy hangulatos, dombtetőn fekvő történelmi falu. A Time Out cikke szerint a bérlésre kínált házak mindegyike rendkívül energia takarékos, és a mindennapi dolgok is olcsóbbak itt, mint Spanyolország népesebb részein.

A házak várhatóan a következő hónapoktól válnak elérhetővé spanyolok és külföldiek számára egyaránt. Utóbbiak akkor bérelhetnek házat, rendelkeznek a szükséges engedélyekkel, és van spanyol munkavállalási engedéllyel.

Az akcióról bővebben itt tájékozódhatsz.   


Irja a Time Out

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol