.

Leépít a Banco SantanderA Banco Santander 1150 fiókot zár be és 3700 alkalmazottat bocsát el Spanyolországban, és más országokban is leépítéseket és fiókbezárásokat tervez - jelentette be a bank.

 

A Banco Santander tervei szerint 11 százalékkal csökkenti alkalmazotti létszámát Spanyolországban, mintegy 3700 főt bocsátanak el, 1150 fiókot zárnak be az országban. Leginkább a lakossági banki területet érintik a leépítések, de a központi irodában is lesznek elbocsátások. Március végén 32 366 alkalmazott dolgozott a bank 4366 fiókjában.

A bank alkalmazotti szakszervezete túl magasnak tartja a leépítés mértékét, a bankkal a megszüntetendő munkahelyek számának csökkentéséről tárgyalnak majd.

A bejelentett tervek a bank globális hatékonyságjavító stratégiájának részét képezik, mely keretében évente 1,2 milliárd euróval csökkentenék a bank költségráfordításait. Nagy-Britanniában 140 fiókot zárnak be, Lengyelországban 1400 alkalmazottól válnak meg (ami szintén 11 százalékos leépítésnek felel meg). A bank azért is kényszerül megszorításokra, mert az egyik legalacsonyabb tőkepufferrel rendelkezik a régióban.

(Bloomberg)

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol