.

Középkori, bordélyoknak használt épületek alapjaira bukkantak MalagánMálaga belvárosában, a leírásokból már ismert, de eddig nem azonosított középkori bordélyházak nyomára bukkantak a régészek.


 
A mai város területén i.e. 1000-ben a föníciaiak alapítottak települést, Malaka néven. Később a rómaiak foglalták el a területet a karthágóiaktól, a 6. században pedig a vizigótok ellenőrzése alatt állt. A 8. században Spanyolországot meghódították az arabok, Málaga pedig fontos kereskedelmi központ lett a córdobai kalifa tulajdonában. A város arab neve Malaqah (jelentése só) lett, mivel a kikötőben kifogott halakat továbbszállításuk előtt sóval tartósították. A várost 1487-ben foglalták el a spanyolok.
Calle Nosquera, 29008 Málaga
Az archeológusok a Calle Nosquera és Muro de las Catalinas közötti földterületen még 2010-ben végeztek építkezéshez kapcsolódó megelőző feltárásokat. Sonia Lopez ásatásvezető régész a legérdekesebb felfedezésnek azt tartja, hogy az elmúlt 500 év során ezen a területen alig-alig változtak a házak és az utcák.

A másik érdekesség, hogy az ásatások során meglelték a város legrégebbi nyilvánosházait, amelyeket a mórok kiűzése után hoztak létre Málagában. Az adott településrész házainak egy része a mórok elleni háborúban kitűnt lovag, a többi pedig egy spanyol nemesember tulajdonába került, aki az ingatlanokban bordélyt működtetett.

A feltárás alatti terület
Érdekes módon a városnak ezen részén a malagai prostituáltak egészen a legutóbbi időkig "űzték az ipart". A régmúlt századokban egyébként a prostituáltak lakta utcákat éjszakára bezárták, itt nem árultak alkoholt, az orvos pedig hetente egyszer megvizsgálta a könnyűvérű leányzókat.

Málaga látképe
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol