.

Kínai csirketenyésztő tengeralattjárót épített szabadidejében
Tan Yongnak, aki Kína Hubei tartomány Danjiangkou víztározója közelében lakik, igencsak érdekes hobbija van. Tengeralattjárót épített magának.


Anyja szerint fiát már gyerekkorától érdekelték a műszaki dolgok. Új játékait szétszedte, meg akarta nézni mitől mozognak. Ahogy növekedett már maga készített mechanikus játékokat. A hajók mindig érdeklődésének középpontjában voltak. Régi vágya volt, hogy épít magának egy tengeralattjárót. Elképzelését 44 éves koréra sikerült megvalósítania.
Image: CHINA-TRANSPORT-LIFESTYLE-SUBMARINE-OFFBEAT
Tang Yong büszkén feszít tengeralattjárójában
 
A narancssárga vízalatti jármű alkotója szerint 10 méter mélységig teljesen biztonságos. Öt autó akkumlátora hajtja, 45 percig képes a víz alatt tartózkodni. A le és felmerülést a tartályokba engededett víz mennyiségével elektromos szivattyuk működtetésével szabályozza. 

Szerelés közben
CHINA-TRANSPORT-LIFESTYLE-SUBMARINE-OFFBEATImage: CHINA-TRANSPORT-LIFESTYLE-SUBMARINE-OFFBEAT
Műszerfal                                                                           Próbaút
 
A hajó fém testét különönféle műszaki roncsokból szerzett acél lemezekbők alakította ki, a műszaki részét pedig fűtéstechnikai és elektromos felszereléseket árúsító üzletekben vásárolta meg. Saját bevallása szerint a az építés 5000 dollár körüli összegbe került.
Lelkesedésében arról is beszámolt, tervezi egy 40-50 méter mélyre merülni képes újabb hajó építését.

Arra azonban már nem annyira büszke, hogy a szerkezet készítésére fordított idő, leamortizálta feleségéhez fűzüdő szoros kapcsolatát. Nyolc éves fia szerint az új hajóból nem lesz semmi, mert a család most már szeretné, ha ezután rájuk is jutna idő.

Forrás:     http://borneobulletin.com.bn/chinese-farmer-finds-new-life-orange-submarine/

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol