.

Keanu Reeves tragédiákkal teli magánélete
Keanu Reeves fiatalon és napjainkban

 
1999-ben Keanu Reeves a Mátrix című korszakalkotó filmben nyújtott alakítását követően vált híressé. A mozi jegypénztárakban lenyűgöző 463,5 millió dolláros bevételt hozott a film, majd négy Oscar-díjra jelölték, amit meg is nyert. A Mátrixot több szempontból nevezhetjük szórakoztató történetnek, de Reeves életéről ez már nem mondható el.
 

született:   Bejrút, Libanon, 1964. szeptember 2.
Édesanyja, Patricia angol származású revütáncos, később divattervező; édesapja, Samuel Nowlin Reeves, kínai-hawaii származású geológus.
1993-ban A kis Buddha című filmjével tűnt ki, sztárrá azonban az 1994-ben forgatott első akciófilmjével, a Féktelenül-lel vált
Legismertebb filmjei a Féktelenül, Sandra Bullock-kal, az Az ördög ügyvédje Al Pacino-val és a Mátrix.


A most 51 éves Keanu életében több tragédia történt, mint azt bárki gondolná egy filmsztár esetében. Minden kudarc ellenére tovább élte mindennapjait. Ez segített számára azzá az elképesztő személyiséggé válni, akit a filmvászonról és azon kívül ismerünk.

Három éves korában apja elhagyta a családját. Néhány évig tartotta vele a kapcsolatot, de a válást és a városról városra költözést követően ez a kapcsolat megszakadt. Keanu négy különböző középiskolába járt, és diszlexiával küzdött, amely sokkal nagyobb kihívássá tette számára tanulmányait, mint ami a legtöbb ember számára normális. Végül otthagyta a középiskolát bizonyítvány megszerzése nélkül, bár azóta mohón falja a könyveket.

23 éves korában a legjobb barátja River Phoenix kábítószer túladagolásban halt meg. Két évvel ezelőtt a Reddit-en a következőt írta: "Nagyon fgyelemre méltó ember és színész volt. Nagyon jól kijöttünk egymással, és hiányzik. Gyakran gondolok rá."
 
1998-ban Keanu találkozott Jennifer Syme-el. Mindketten azonnal szerelembe estek, és 1999-re Jennifer várandós lett a lányukkal. Sajnos nyolc hónap után a gyermekük halva született. Le voltak sújtva a halála miatt, majd véget vetettek kapcsolatuknak. 18 hónappal később Syme egy autóbalesetben meghalt.

2006-ban Reeves elmondta a Parade magazinnak, hogy "A gyász alakot vált, de soha nem ér véget. Ez egy lecke, amit valószínűleg mindenkinek meg kell tanulnia."

Reeves még ezen hihetetlen tragédiák ellenére is továbblépett. Különböző kasszasiker filmekben játszott, és gazdag emberré vált, de a veszteségek fölött érzett fájdalma megváltoztatta azt, ahogyan a pénzről gondolkodott. Hollywoodban jól ismert, mint az egyik legkaritatívabb színész. A Mátrix és folytatásainak sikere után Reeves a 114 millió dolláros keresetéből 80 millió dollárt adott oda a film speciális effektusok és sminkes munkatársainak.

De vannak személyes beszámolók is hihetetlen kedvességéről. A Reddit-en Kahi a következő megjegyzést fűzte Keanu szomorú mémjéhez:

"A család egyik barátja forgatásokon dolgozik, nem tervezőmérnök, csak egy szegény srác, aki csak a díszletet építi. Amúgy a Mátrix forgatásán dolgozott, és Keanu hallott a családi bajairól, majd adott neki egy 20 ezer dolláros karácsonyi jutalmat, hogy segítsen rajta. Ő volt az egyetlen ember a forgatáson, aki valóban tudni akarta az emberek nevét, köszönni nekik és beszélni velük, mintha a kollégái lennének, nem a beosztottai, akik gyakorlatilag nem csináltak semmit, csak felépítettek egy díszletet. Még soha nem hallottam senkitől, hogy azt mondta volna, Keanu egy ellenszenves ember, de úgy tűnik, mintha ő lenne a legkedvesebb Hollywoodban a másodkézből szerzett tapasztalat alapján."

A rajongóinak elmondta, hogy nem szereti bonyolítani a dolgokat. 2003-ban Keanu a Hello! magazinnak nyilatkozott: "A pénz az utolsó dolog, amire gondolok. Abból, amit összehoztam, a következő néhány száz évben meg tudnék élni."

Annak ellenére, hogy vagyona valószínűleg eléri a 100 millió dollárt, továbbra is metrón utazik.


újvilágtudat / m.reddit.com
                        
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol