.

Júliusban egy darab Malaga költözött Bécs utcájára
Ugyancsak meglepődhettek a bécsiek, mikor júliusban az utcán sétálva egyik sarkon megcsapta őket egy igazi andaluz különlegesség, a nyílt tűznél sült szardínia illata.Hogyan került ide ez a homokkal töltött halsütő bárka, ezek a Malagánál fogott szardiniák, és a sütéshez használt oliva fa, aminek tüzénél a tengerparton is sütik a halakat.
Malaga külvárosa El Palo, ahol leginkább csak a spanyolok fordulnak meg. Ennek egyik tengerparti vendéglője egész El Paloban híres mérsékelt árairól és jól elkészített sült halairól.  
A vendéglő tulajdonosa és családja
Ennek a 32 éve üzemelő chiringitónak (így hívják a tengerparti, elsősorban halételeket kínáló vendéglőket) egy darabja került a Bécsi utcasarokra.
A halsütő bárkát, az elmaradhatatlan favázas árnyékoló tetővel, sőt még a jellegzetes műanyag széket is becsomsgolták és kamionra rakták. Nem hiányozhatott a sütéshez használt oliva fa sem, aminek tüze és füstje adja meg az utánozhatatlan ízét a szardíniának, amit a spanyolok espetonak hívnak. Egy hosszúkás asztal, körötte műanyag székekkel, és már meg is van az eredeti tengerparti hangulat. Már csak a tenger hiányzik.
Ezt az átköltözést a Bécsben élő spanyolok kedvére, "Ha több ezer kilométerre vagy, akkor is érezd az otthonod ízét" szlogen nevében csinálták.


Sülő halak eredeti környezetükben a tengerparti étterem előtt.

Egy üditőipari cég találta ki ezt a reklámot magának. Ezt a videót július közepe óta 400 ezren látták, de hogy a film végén az az egy másodperces koccintás a cég által forgalmazott itallal, megéri-e 37 ember, és a jellegzetes halsütő odaszállítását, majd az év végén a bevételek elszámolásánál derül ki.

Forrás a laopiniondemalaga.es cikke alpján készült

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol