.

Július 30-án indul a malagai metro
 Július 30-án az ünnepélyes megnyitóval üzembe helyezik a malagai metró első két vonalát.


Megkezdődőtt a tesztüzem
 
Elena Cortes az andaluziai kormányzat közmunkaügyi minisztere bejelentette, július 30-án átadják a malagai metró megépült 1-2 vonalát.
Az átadadásra váró 12 kilométeres szakaszon 17 állomás épült, ami a teljes szakasz 81 százaláka.  A hiányzó vonalrész és a metró következő 3-4 vonalának építése ezután teljes erőbedobásal folytatódik. A Malagát lefedő 4 vonalból álló metróhálózatot 2016-ig szeretnék befejezni.
A nyitónapon díjmentesen lehet az új közlekedési eszközt kipróbálni. A továbbiakban a jegy ára 0,66 € lesz utazásonként.
Az átadást eredeileg 2013. decemberére tervezték, de a munkálatok csúszása miatt erre csak fél ével később kerülhet sor.  A teszt üzemmód június 30-val indult, a metró működtetésére újonan képzett 119 alkalmazottal, akik nagy része már az elővárosi vonatok üzemeltetésében is részt vett.

A most átadásra kerülő 1-2 vonal.
Cortez meglátogatta a metró El Perchel állomását, és elégedetten nyilatkozpott a látottakról. A város vezetésével kötött kötött koncesziós szerződés 2013-as módosításával lehetőség nyílt az Európai Beruházási Bank (EIB) hozzájárulásanak utólsó részlete lehívására. - írja a diariosur.es
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol